A mi Erzsébetvárosunk

751. Vasárnap népszavazás!

2018. február 16. - amier

A napokban az Alkotmánybíróság (AB) is zöld utat adott a helyi népszavazásnak, miután visszautasította a népszavazási kezdeményezés ellen benyújtott alkotmányjogi panaszt. Most vasárnap tehát Erzsébetváros minden lakója szavazhat arról, hogy legyen-e ismét záróra a bulinegyeddé lett Belső-Erzsébetvárosban, avagy maradjon a mostani rendezetlen állapot.

nepszavaz_tajek2.jpg

Mindenkit, aki szavazhat a „bulinegyed” ügyében, arra biztatunk, hogy éljen a törvény adta jogával. Minél többen megyünk el szavazni, annál pontosabb választ kapnak a döntéshozók, hogy mit akarnak a választópolgárok Erzsébetvárosban.

Jöjjenek el és szavazatukkal nyilvánítsák ki akaratukat!

Devosa Gábor, Dr. Kispál Tibor, Németh Gábor 
önkormányzati képviselők, az MSZP-frakció tagjai

***

43 500 erzsébetvárosi választópolgár dönthet a VII. kerületben vasárnapra kiírt voksolá- son az úgynevezett bulinegyed sorsáról, az ott található vendéglátóhelyek éjféli zárórájáról. A népszavazási törvény alapján a referendum akkor lesz érvényes, ha a választópolgárok több mint a fele, tehát legalább 21 751 ember elmegy, és érvényesen szavaz. Ha 50 %-nál, vagyis 10 875-nél több lesz az azonos válasz a kérdésre, akkor eredményt is hirdethetnek. A VII. kerületben 771 szórakozóhely, kocsma üzemel, csak a Belső-Erzsébetvárosban 530. Közülük 335 éjfél és reggel 6 óra között is nyitva van. (MNO)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1513674464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása