A mi Erzsébetvárosunk

666. Magyarország érdektelen

2017. június 05. - amier

HVG: A halál az állam szolgálatában áll margójára  Közlekedési balesetben évente bő nagyságrenddel több ember hal/sebesül meg, mint a terrortámadások miatt. De a terrortámadásokkal jobban lehet riogatni. A közlekedési balesetnek is van hírértéke, de sokkal kisebb. Kormányunk éppen most tett fizetőssé néhány új rákgyógyító módszert az idősek számára — ezekkel életeket menthetett volna meg, de az így megmentett életnek nincs hírértéke. Eközben milliárdokat költ terrorellenesnek nevezett intézkedésekre  az ilyen csinnadrattával állítólag megmentett életeknek ugyanis van hírértéke.

ubul1.jpg

Azért állítólag, mert amint ezt valamennyien tudjuk, illetve érezzük, Magyarország nem szerepel a potenciális terrorcélpontok listáján: Magyarország érdektelen. De mi terror- ellenesnek nevezett szervezetekre és efféle látványelemekre fecséreljük az öregek pénzét.

Ugyanennyi pénzből megelőzhetnénk pl. egy rakás közlekedési balesetet. De mi ehelyett javítjuk helyzetünket:

Magyarország jobban érdektelen.

P.s.: Ha arra vagyunk kíváncsiak, mik a mostani terroristák célpontjai, arra vagyunk kíváncsiak, hogy:

  • a) mik az akciót finanszírozó, szervező terrorszervezet céljai;
  • b) mik az akciót végrehajtó terroristák céljai.

Ebben a pillanatban nagyon gyorsan verjünk ki a fejünkből mindenféle iszlám világ- uralmat, mert nincs annyira hülye fanatikus, aki elhinné, hogy azzal érhető el az a cél, hogy legjobb "harcosaikat" beáldozva fegyvertelen civileket ölnek meg. Ennyire hülye ember nemcsak nincs, de nem is lehet. Azért fegyvertelen embereket ölnek meg, mert ennek a legnagyobb a hírértéke. A terrortámadásoknak egyetlen szervezeti célja van: be akar- nak kerülni a hírekbe. Ennek érdekében pedig el kell hitetni, hogy ezekkel az akciókkal ők:

  • b1) erőt mutatnak;
  • b2) rettegést keltenek.

Ezt a két dolgot adják be a mészárszékre küldött fanatikusoknak, akik abban a hitben halnak meg, hogy az igaz hit harcosaiként egyből a mennyországba kerülnek, ahol a megölt hitetlenek lelkei mindörökre szolgálni fogják őket. Ezeket a (b1-b2) célokat a híréhes média aztán szorgosan sulykolja is, ami végképp meggyőzi a terroristatanoncokat arról, hogy rövid, de helyes földi életutat választottak.

Valamennyi felsorolt cél közös jellemzője, hogy akkor érhetők el leginkább, ha a csapásokat "fontos helyekre" mérik. Itt most írhatnék néhány oldalt arról, hogy mik a fontos helyek, de nemcsak a terrorszervezetek nem hülyék, de az olvasók sem, és ki-ki utánagondolhat.

Magyarország érdektelen. Abban az ütemben, ahogy szomszédaink elhaladnak mellettünk, Magyarország egyre jobban érdektelen.

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6912564131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása