A mi Erzsébetvárosunk

A kormány nem látja indokoltnak [332.]

Nyugdíjakat választás előtt szokás emelni.

2023. május 30. - amier

A kormány nem látja indokoltnak az évközi nyugdíjemelést — naná, mivel az idén nem lesz választás. Pedig már az elmúlt két évben is kevesebbet emeltek, mint amennyit a törvény előír. Fogad-e velem valaki, hogy jövőre az önkori + EU-s választás előtt lesz évközi emelés?

nyugdijemeles2023.jpg

Mindehhez már csak két kiegészítés, a "hivatalos" magyar inflációról:

  1. A KSH durván csal, amikor összerakja az ún. nyugdíjas kosarat. Mivel egészen inkorrekt módon az átlagból (+ szórás) indul ki a medián (+ közepes eltérés) helyett, az élelmiszereket messze alul, a szolgáltatásokat meg túlsúlyozza.
  2. Ez a "hivatalos" infláció (KSH), a nyugdíjemelés alapjaként kerek(ítve) tíz százalékkal kevesebb az Eurostat általi kimutatottnál. Ez hatványozottan érvényes a kormány döntését "megalapozó" inflációs előrejelzésre.

A KSH trükkjeiről (azokat nevükön nem nevezve) itt: Mekkora lesz az infláció 2023-ban?

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5418135794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása