A mi Erzsébetvárosunk

135. Önkormányzati pillanat 5.

2014. május 02. - amier

01.jpgMost néhány "apróság" az április 29-i testületi ülésről. Az ülés azzal kezdődött, hogy Rónaszékiné Keresztes Mónika szociális alpolgármester szót kért, mint hírek hozója, vivője - de erről majd később, egy másik posztban. Kezdjük inkább egy viszonylag szárazabb, de mindannyiunkat érintő szakmai témával. Budapest területrendezési szabályainak tervezetéről és ezek véleményezéséről volt szó.

Én elsősorban arról szóltam, amit hiányoltam. Méghozzá nagyon. A budapesti idegenforgalom kapcsán a tervezet nem tisztázza, hogy Erzsébetváros lakónegyed marad, vagy "bulinegyed”, amiben maradtak még lakók. Az idegenforgalom hasznából ugyanis éppen az itteniek nem részsülnek, viszont itt csapódik le az összes hátrány.

A zöldterület fejlesztés kapcsán a Városliget tervezett beépítéséről szóltam. Az új épületek rontják a városrész szellőzési lehetőségeit, csökkentik a zöldet, a négy éves építkezés építési forgalma azt is tönkreteszi, amit meghagynak. Az erzsébetvárosiak nagy részének a Városliget az egyetlen közeli – közlekedési költség nélküli – zöldterület. Sajnáltam, hogy a testületnek ehhez az ügyhöz egy szava sincs.

romkocsma2_1.jpg

Itt is a MKSZB elnöke válaszolt elsőnek. Ők azon voltak, hogy az üzletekben ne vendég- látóhelyek legyenek. Ez a probléma „nem az önök ideje alatt jött létre?” (Ha emlékezne, akkor tudná, hogy tényleg „a mi időnkben” kezdődött, de az elmúlt években lett elvisel- hetetlen mértékű.) A PKB elnöke következett, a válasz helyett szintén visszalövéssel. Örökölt témáról beszélt (arról nem, hogy több tucat üzletet az ő bizottsága adott bérbe vendéglátásra, mielőtt felébredtek), meg az új adó adta plusz bevételről, amiből a köztisz- tasági és zaj hátrányokat csökkenteni lehet(ne). Szólt még az éppen induló ablakcsere programról is.

A szintén mindig szívesen lövöldöző képviselőtársuk „baloldali” véleménynek tulajdonítja a Városliget-problémát, „még gyarapodni is fog a zöld”. (Mint a Kossuth térről kiirtott több száz fa helyett sok kerületben ültetett csemeték?) Vattamány sem osztja a Ligettel kapcsolatos aggodalmakat. (Ami nem nyugtat meg senkit.)

Tényleg fel vannak mentve a gondolkodás alól a fideszes képviselők?

Gergely József

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr906103431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Belső Erzsi 2014.05.06. 14:39:46

Én nem tudom, hogy mit és kitől örököltek, de én csak 1 éve lakom a kerületben, de csak a szűk környékemen 3 kocsma nyílt. (olyan helyre költöztem, ami akkor még nem volt kocsmoid)
süti beállítások módosítása