A mi Erzsébetvárosunk

Az ártatlanság vélelme [390.]

Magyarország nem jogállam.

2024. február 01. - amier

A római magyar követség közelében falra festették
a Budapesten fogva tartott antifa-aktivistát. (Telex

Ilaria Salis olasz tanárnőt azzal vádoljuk, hogy egyik fő szervezője volt tavaly a kitörésnapi utcai támadásoknak. Ő minden vádat tagad. Carmen Giorgio három hónapig volt I.S. cel- latársa Bpesten, szabadulása után elmondta, milyen megalázó, embertelen körülmények között tartották fogva őket. Poloskainvázióról, mocsokról, elviselhetetlen zsúfoltságról, kevés és borzalmas táplálékról, minimális tisztálkodási lehetőségekről és a fogvatartot- takat durván kezelő börtönőrökről mesélt.

antifa1.jpg

Első tárgyalására (ezután a 11 hónap után) kéz- és lábbilincsben vezették elő; így kellett a 3,5 órát végigülnie — nehéz, talán nem is lehet ezt a gyűlölködésen és rosszindulaton kívül bármivel indokolni. „Sokkoló volt, őrületes látvány. Úgy bántak vele, mint egy kutyával — jelentette ki Eugenio Losco olasz ügyvéd.

Ettől kapott inspirációt Laika, az ismert olasz utcai festő egy, a magyar nagykövetséghez közeli fal kipingálására. Ha az én házam fala lenne, gyorsan elkezdeném konzerválni. Úgy tűnik, elég pontosan és elég művészien fejezi ki, mit is gondolnak az olaszok rólunk.

Jól gondolják.

Fügedi Ubul

P.s.: Az országos börtönparancsnok hazugságnak tartja, hogy patkányok, poloskák lepik el az antifasiszták zárkáit. De szerinte a börtön attól börtön, hogy nem egy többcsillagos szálloda szolgáltatásait nyújtja. (444.hu) — Hogyan "lephetnék", ha egyszer ott laknak? Más zárkákat lephetnek el innen indulva! Ha túlszaporodnak, ugyi... "Az ételek minősége... megfelel az egészséges táplálkozás követelményeinek" — figyelem, a minősége. Csak. Egészséges pedig az a táplálkozás, amelynek ezek megfelelne.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3518316853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása