A mi Erzsébetvárosunk

A NER-konform személyiség [270.]

2022. október 11. - amier

Hadházy Ákos most éppen a kölcseys tanárokat kirúgó Marosi Beatrix diplomamunkáját vette górcső alá — ki is derült, hogy annak bő harmada a lehető legprimitívebb (átfogal- mazatlan) másolmány. A képviselő szerint „a hatalom piszkos humora”, hogy a tankerület szakmai vezetője a Kodolányin erkölcs és etika szakon végzett.

kolcsey_gimi.jpg

A műben volt néhány helyes forrásmegjelölés is, tehát Marosi „tisztában volt a helyes idézés szabályaival. Következtetésképp, azokon a helyeken, ahol plagizált, azt szándékosan, annak tudtában követte el, hogy tisztában volt tettének helytelenségével, ami további súlyos- bító tényező.” Jámbor András országgyűlési képviselő (Szikra Mozgalom) kéri az ügy kivizsgálását.

Marosi Beatrixról nem találtam képet. Úgy tűnik, nem az a fajta, aki arccal-névvel vállalja döntéseit. Szépen jelzi ezt, hogy hajmeresztő (kb. óvodás szintű) „indoklással” nem volt hajlandó találkozni Soproni Tamás terézvárosi polgármesterrel. Ennek alapján jóindula- túan feltételezem, hogy az óvodát még önállóan, csalás nélkül végezte el.

Egyre általánosabbnak tűnik az a szabály, hogy aki bármiféle önállóságra képes, az nem alkalmas a rendszer kiszolgálására. A rendszer kiszolgálói között említjük a direkt ilyen célokra (ki)választott köztársasági elnököket is.

Fügedi Ubul

*

Nyílt levélben válaszolt Juhász Erzsébet, az erzsébetvárosi Madách gimnázium magyar-történelem szakos tanára Marosi Betrixnak, a Belső-Pesti Tankerületi Központ vezetőjé- nek, miután megkapta a munkajogi következményekkel fenyegetőző levelét. (via Magyar Narancs)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2617952260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása