A mi Erzsébetvárosunk

Egyik diadal a másik után [241.]

2022. július 07. - amier

Rétvári sikerekkel büszkélkedett,
pedig csak a statisztikai módszertan változott. (444.hu

Büszkén számolt be a parlamentnek Rétvári Bence államtitkár arról, hogy 47,2 százalékról 19-re csökkent a túlzsúfolt otthonokban élők aránya Magyarországon. Csak hát valahányszor a nagy trükkök kormánya arányokról beszél, a tapasztalt olvasó lelki fülében megszólal a vészcsengő — és milyen jól teszi!

retvari2022.jpg

A látványos sikerek kormánya első nagy diadalaként a munkanélküliek arányát csökkentette, méghozzá kétszer is: először, amikor 9 hónapról hatra, majd másodszor, amikor három hónapra vitte le a munkanélküli státusz — és persze az ilyenkor fizetendő álláskeresési járadék — időtartamát. Nagy diadal volt, tehát ugyanígy csökkentették az aszályos évek számát is.

Meg egyebeket, hosszú lenne sorolni. Ezzel a módszerrel persze "emelnek" is. A foglalkoztatottak arányát például úgy, hogy a szociális segélyt átkeresztelték fizetésnek, amiért "dolgozni" (valójában a látszat kedvéért sertepertélni) kell. Tisztelet annak a néhány helynek, ahol a "közmunkások" tényleg valami hasznos dolgot csinálnak, de a rendszer lényege nem ez, hanem a választási csalás.

A "közmunka" ugyanis nem normatívan jár: azt pofára adják. Ha a Fideszre szavazol, lesz közmunka. Ha másra, nem lesz. Külön ennek érdekében módosították a választási eljárásról szóló tv.-t is; korábban ugyanis a szavazólapot nem volt szabad lefényképezni. Azóta jóformán kötelező. (Már ha akarsz közmunkát, ugyi.)

Kedvenc Liget Programomban a zöldterület arányát úgy növelték, hogy a Városligetből kivették a szélén álló épületeket. Az így redukált területre már nyugodtan építhettek házikókat: a zöld csökkent ugyan, de az ARÁNYA nőtt.

És igen, a gyanú most is megalapozott: azért csökkent a túlzsúfolt otthonok aránya, mert mostantól a 4 m²-nél nagyobb konyha is lakóhelyiségnek számít. Minden olyan lakásban, amelyben a konyha nagyobb 4 m²-nél (pl. 2 m * 2,5 m), eggyel több lett a lakóhelyiség, márpedig a zsúfoltságot ezek száma alapján minősítik.

Magyarország előre megy, mint az úttörők. Jól nézzétek, hová vezet ez az út!

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7517877387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása