A mi Erzsébetvárosunk

Megtudjuk valamikor? [196.]

Széttárt kezek balladája.

2022. január 29. - amier

Villámgyorsan bizniszelt a lakásokkal Schadl György,
nincs remény a visszaszerzésükre. (Népszava

Vizsgálóbizottságot állított fel a főváros a VII. és az V. kerületi, Schadl Györgyhöz köthető kétes ingatlaneladások vizsgálatára. A bizottságot Niedermüller Péter vezeti, aki már fel is vette a kapcsolatot Budapest főjegyzőjével. Ugyanakkor a Népszava cikkéből kiderül, hogy a kerület polgármestere csaknem teljesen kizártnak tartja, hogy a végrehajtói kar letartóztatásban lévő elnöke által megvett önkormányzati ingatlanok visszakerülhetnek a kerülethez, mivel azokat pillanatok alatt továbbadta.  

schadl2.jpg

Érdemes felidézni, hogy Schadl – a választás előtt, még a Vattamány-féle kerületvezetés idején – egyszerre 8 ingatlant vett meg a kerületben igyencsak gyanús körülmények között 223 millió forint összértékben, vélhetően bennfentes információk birtokában. (Megj.: Minden esetben egyedüli ajánlattevő volt, így licitálás nélkül, jócskán a piaci ár alatt jutott hozzá az üres önkormányzati lakásokhoz.)

Mivel nem igazán hihető, hogy Schadl csak úgy, vaktában vásárolgatott volna lakásokat több százmillió forint értékben, feltételezhető, hogy valaki(k) valamilyen formában tájé- koztatták a „lehetőségről”. Vajon ki(k)? Megtudjuk valamikor?

További szép estét mindenkinek.

*

Niedermüller hangsúlyozta, hogy a cél nem csupán a Magyar Bírósági Végrehajtói Kart vezető, súlyos korrupciós gyanúba keveredett Schadl ingatlanvásárlásainak feltérképe- zése, hanem egy átfogó látlelet készítése a kerületek ingatlanértékesítési gyakorlatáról. Beleértve ebbe a pályázati kiírásokat, ezek nyilvánosságát, a döntéshozatalt megalapozó dokumentumokat, az ingatlanok előzetes értékbecslését, de kitérnek majd arra is, hogy a pályázati határidők megfelelő hosszúságúak voltak-e. (via Népszava)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6816937422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása