A mi Erzsébetvárosunk

A szomszéd kertje [369.]

2023. október 27. - amier

Amely zöldebb. Már csak azért is — mert van, illetve hamarosan lesz. Józsefvárosban, a kerület legsűrűbben beépített részein ugyanis a lebontott rossz állapotú (vagy évek óta használaton kívüli) házak megüresedett telkein az önkormányzat pihenőparkot*, illetve újabb közösségi kertet kezdett építeni.

kozossegi_kert2.jpg

Egy közösségi kert csupa jó dolgot jelent a környékbeli városlakók számára: zöld oázist a betonrengetegben, kikapcsolódási lehetőséget a kiskertünk gondozásában és közösségi- és találkozóhelyet, piknikezési lehetőséget a szomszédokkal. (via Pikó András)

Józsefvárosban tehát nem hatemeletes, böhömnagy hotel, vagy egy szintén nagy, és igen ronda hostel épül, hanem pihenőpark meg közösségi kert a lakóknak. Ki érti ezt?!

Tényleg zöldebb a szomszéd kertje. Mert nekik van.

*A Koszorú és Magdolna utca sarkán található önkormányzati telek korábban részben parkolóként funkcionált, így a Józsefvárosi Önkormányzat azt a döntést hozta, hogy egy olyan parkot alakít ki itt, amely alkalmas pihenésre, játékra és kikapcsolódásra — a kisgyerekkel és kutyával érkezőknek is.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5918244819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása