A mi Erzsébetvárosunk

Teljes kivéreztetés [116.]

Orbanisztán működése - sokadik rész

2021. április 25. - amier

Szentkirályi Alexandra: Egész évben nem kell fizetni
a közterületért a teraszoknak. (Index

A kormány fokozatosan vonja el az egykori úgynevezett önkormányzatok minden bevételét és hatáskörét. Persze a vírusra hivatkozva. A nagy pénzekkel kezdték, de nem szégyellnek lehajolni az aprajáért sem. 

terasznyitas3.jpg

A mechanizmus ugyanaz: először normatívan elveszik a pénzt, aztán az arra érdemesnek minősítetteknek visszacsurgatnak valamennyi "kárpótlást". Mindeközben azok, akiknek fizetniük kellett volna, teljes joggal ünneplik a kormányt és fejét — elvégre nem a néhai önkormányzat mondott le a működéséhez alapvetően szükséges bevételekről, hanem a kormány döntött úgy, hogy azokat nem kell befizetni.

Jogvégzett emberek csinálják, tehát pontosan tudják, hogy mit. És nem szégyellik magukat. Éppen ellenkezőleg.

Fügedi Ubul

*

És ahogy Orbán pénteki rádióinterjújában nagy röhincsélés közepette beharangozódott, szombaton nyitottak is a teraszok. Ennek örömére – ha már megígérte – a miniszterek elnöke is benyomott egy sört. (Legalábbis a fenti fotóshop-gyanús kép tanúsága szerint így történt…) Az meg egy másik dolog, hogy a kerületi lakosok – legalábbis a Facebook bejegyzések szerint – jóval kisebb örömmel és kuncogással vették tudomásul a szombati terasznyitást, mint a miniszterek Rogánnal (is) söröző elnöke. És a kifosztott önkormány- zatok sem szakadtak meg a röhögéstől. (Megj.: és mindez történik akkor, amikor a napi halálozási számok továbbra is kétszáz fölött vannak...)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5816512998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása