A mi Erzsébetvárosunk

Ok és okozat [113.]

Az elbarmolás anatómiájához.

2021. április 16. - amier

Ausztriában azért roppant össze az eü. miniszter, mert végigdolgozta az elmúlt évet. Magyarországon az egészségügynek még minisztere sincs, a csúcsminiszter pedig bölcsességekkel traktál minket. Ha mégis az eü-re veti fénylő pillantását, körleveleket ír és azt próbálgatja, hány nap alatt tudja kiüríteni a kórházakat. Mert megteheti.

grafikon3.jpg

Romániában azért fogynak el az intenzív ágyak, mert a betegeket gyorsan kórházba viszik, ott meg azért teszik át őket az intenzívre, hogy ne forduljon válságosra az állapotuk. Nálunk sokkal kevesebben kerülnek kórházba, mert a kevés teszt miatt kevés emberről és későn derül ki, hogy baja van. Intenzívre is csak azokat tesszük át, akik kb. 50% eséllyel már úgyis meghalnak.

A mi egészségügyünk egyáltalán nem omlott össze, mindössze arról van szó, hogy túl sok beteg jut egy-egy orvosra, illetve ápolóra — ezért aztán gyakorlatilag el is bocsátot- tunk közülük több mint négyezret: azokat, akik nem írták alá az új rabszolgatörvényt. A fontos az, hogy a rendszerben vannak tartalékok: egy-egy szakápolóra az intenzíven kiírhatunk a mostani öt helyett akár hat, nyolc, sőt tíz beteget is — nem mindegy, ha úgyis meghalnak?

Ezért aztán világelsők vagyunk ugyan halálozásban, de miközben lakosságunk csökken, a tekintélyünk nő — legalábbis ennek reményében ajándékozzuk a drága adóforintokon vett teszteket olyan országoknak, amelyekben a járvány fékezése érdekében fel is használják. Nálunk úgyis csak a raktárban állnának a lélegeztetőgépek mellett — tényleg, abból is van vagy tizenötezer tartalékban. Méghogy összeomlás? Az osztrák miniszter, az omlik össze!

Fügedi Ubul

P.s.: Ezt még az elbarmolások anatómiájához. Azokat a gépeket elsüllyedt költségnek kell tekinteni. Ha kidobjuk őket a szemétre, spórolunk havi 90 millát. Ha eladjuk a MÉH-nek, kaphatunk érte pár forintot. Ha pedig lecseréljük ezekre a most használt lélegeztető, illetve alvássegítő gépek közül az öregebbeket, akkor néhányuknak még valamennyi hasznát is vehetjük. Viszont csökken a (képzelt) tekintélyünk...

*

(…) Romániában elfogytak az intenzíves ágyak, annyi a beteg, Bécsben meg további két hét egész napos kijárási tilalomról döntöttek, mert félő, hogy az intenzíves kórházi ágyak különben elfogynak, és le is mondott az egészségügyi miniszter, aki hullafáradt, mert egy éve egy napot sem volt szabadságon és éjjel-nappal dolgozott. Nem, ezek nem lehetnek valós hírek, ha a grafikont nézzük. Biztosan nem normálisak ezek az osztrákok, és micso- da legatyásodott egészségügyük lehet nekik, hogy ennyi pressziót nem bír ki, csórikáim. (via Vakmajom)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3116503750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása