A mi Erzsébetvárosunk

Nagyvonalú ajándék Boszniának [109.]

2021. április 02. - amier

A Nyugat-Balkán kettős nyomás alatt áll, egyszerre kell megbirkózniuk az illegális migrációval és a koronavírus-járvánnyal – mondta Szijjártó Péter Szarajevóban. (Daily News Hungary

Másodosztályú kispályás külügyminiszterünk mostanra jutott el odáig, hogy nemcsak a pénzünket herdálja, de még bölcsességekkel is büntet minket (v.ö. "kettős nyomás").

szijjarto_balkan.jpg

A magyar halálozás azért a legnagyobb a világon, mert nem tesztelünk eleget és nem derítjük fel a fertőzöttek kapcsolatait, hogy a betegség idejekorán elkapható, továbba- dása megakadályozható legyen. Az "állami" rendszerben ingyen a Semmelweis Egyetem munkavállalói, hallgatói teszteltethetnek, ha teljesítik 3 feltétel legalább egyikét.

Mindenki másnak a teszt "a térítési díj ellenében igénybe vehető egyes egészségügyi szolgáltatások térítési díjáról szóló 284/1997. (XII. 23.) Korm. rendelet módosításáról szóló 433/2020 (IX.18: ) Korm.rendelet" alapján 2020. IX. 18-tól 19.500 Ft:

  • mintavétel 2500,
  • vizsgálat 17000.

A vizsgálat díjában persze szintén benne van az elvégzéséhez szükséges élőmunka (meg a haszon, ugyebár). Az egyszerűség kedvéért a teszt árát tízezer forintra kerekítve a mi adónkból megvett, majd elajándékozott negyvenezer teszt az kb. négyszázmillió forint.

Mivel ezeket a teszteket nem itthon fogják elvégezni, hanem egy kevésbé fertőzött országban, ez a "gesztus" a gyilkosság alapesete:

  • előre megfontolt szándékkal,
  • bűnszövetkezetben,
  • aljas indokból elkövetett csoportos emberölés.

Fügedi Ubul

UPDATE 2021. 04 03. 14:58 Szijjártó: Magyarország májusban 40 ezer vakcinát ad Csehországnak. Szegény testvéreink ugyancsak csehül állnak...

*

Az elmúlt 24 órában 9055 új koronavírus fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, 267 beteg halt meg. A járvány kezdete óta 21.262 ember hunyt el a betegség szövődményei miatt. 11.747 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1.467-en vannak lélegeztetőgépen.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr10016488976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása