A mi Erzsébetvárosunk

Járni jár. Csak nem jut. [49.]

2020. szeptember 24. - amier

Több olyan pedagógus sem kapta meg a száz százalékos táppénzt, aki a munkahelyén kapta el a koronavírust – tudta meg a Népszava. Közben a múlt héten Kásler Miklós azt jelentette be: a koronavírusos és a karanténban lévő tanárok is száz százalékos táppénzre jogosultak. (ATV

Pedagógusaink elvileg jogosultak a 100 %-os COVID-táppénzre, de azt a gyakorlatban csak akkor kapják meg, ha a tankerület vagy az intézményvezető úgy dönt. (Különben a tanárnak bizonyítania kell, hogy az iskolában fertőződött meg — ez gyakorlatilag bizonyíthatatlan.)

nephadsereg.jpg

Egy példa az ilyen helyzetekben hatékony eljárásra:

1984(?) egy késő tavaszi napján az éjszaka közepén csengetésre ébredtem. Behívót hoztak, hogy hajnalban jelentkezzem 8 napos "továbbképzésre". Aztán többünket, akiknek nem volt otthon hadfelszerelése, teherautókon Szolnokra vittek, hogy ott beöltöztessenek jól.

Amíg a sor(s)unkra vártunk a ruharaktárnál, egy bennszülött flegmán ledarálta, hogy a holmi felvétele után jelentkeznünk kell a mittoménmilyen épület első emeletén a fodrásznál, aki levágja a hajunkat és megborotvál.

— Jelentem, az Általános 19. értelmében "ha a továbbképzés időtartama nem haladja meg a 8 napot, a behívottak megtarthatják hajukat és arcszőrzetüket".

— Igen — válaszolt feltűnően unottan az őrmester. — Ha a parancsnok másképp nem rendelkezik.

— Megmondhatja a parancsnokának, hogy ebben az esetben először a fodrászukat hajítom ki az ablakon az udvarra, utána meg az összes cuccát.

Valahogy úgy alakult, hogy ketten létszámfölöttiek lettünk. Mehettem haza.

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2116214364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása