A mi Erzsébetvárosunk

Ez is megvolt [20.]

2020. június 26. - amier

Még sincs este. Illetve, este van, méghozzá péntek este, így aztán csak nagyon röviden: tegnap megvolt a hét elején beharangozott – ott megtalálható a meghívó és a napirend is –, veszélyhelyzet utáni első nyilvános testületi ülés. A leglényegesebb, hogy elfogadták a kerületi csendrendeletet, ennek értelmében néhány kivételt leszámítva az önkormány- zat területén lévő üzletek éjfél és hajnali 6 óra között nem nyithatnak ki.

bulinegyed5_2.jpg

A rendelet a vendéglátóhelyként és a boltként működő üzletekre egyaránt vonatkozik. A kivételek:

  • a szállodákban működő üzletek;
  • azok az üzletek, amik este 10 és hajnali 6 között nem árulnak alkoholt;
  • azok a vendéglátóhelyek, amik a Király utca–Erzsébet körút–Rákóczi út–Károly körút által határolt területen, tehát a "bulinegyeden" belül vannak, külön engedélyt kérnek az önkormányzattól.

Az adott területen belül található vendéglátóhelyeknek a kérelem benyújtásához azokat a kritériumokat kell teljesíteniük, amelyeket a kerület vezetése eddig is hangoztatott. Így például nem engedhetik a vendégeknek, hogy az utcán italozzanak, nem adhatnak ki műanyagpohárban italt, a mellékhelyiségre bárkit be kell, hogy engedjenek, és nem rakodhatnak éjjel. Mérniük kell továbbá a zajszintet és takarítaniuk kell az utcát maguk előtt. A rendelet 60 napos türelmi idővel lép életbe.

További nyugodalmas estét, kellemes hétvégét mindenkinek.

P.s.: Jó sok, 26 napirendi pont volt, akit érdekelnek a részletek is, az Önkormányzati TV-n visszanézheti az online közvetítést. Lehet keresgélni bőszen a napirendi pontok, szavazá- sok és a hozzászólások között. (Megj.: Érdemes a teljes ülést megnézni, csak azt sajnálom, hogy a zárt ülés nem látszik. Na, az is parádés volt... - via Garai Dóra)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6015970032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása