A mi Erzsébetvárosunk

Holnapután testületi [19.]

2020. június 23. - amier

Tájékoztatásul és csak röviden felhívnánk az épp erre járó olvasóink figyelmét arra, hogy csütörtökön, 2020. június 25-én délelőtt 9 órakor végre testületi ülés is lesz, méghozzá 26 napirendi ponttal szokott helyén, a Polgármesteri Hivatal Üléstermében (Erzsébet krt. 6. I. emelet). A meghívó és a napirendi pontok itt olvashatók az önkormányzat honlapján.

onkormi3.jpg

És bár az időpont nem túl szerencsés – ilyenkor ugyebár a legtöbben dolgoznak – azért szólnánk, hátha érdekel valakit. De mivel az önkormányzat csatlakozott az Önkormány- zati TV szolgáltatásához, már az interneten is követhető, hogy mi hogyan történik, ill. hangzik el a testületin. Nagyon röviden, a teljesség igénye nélkül, hogy mik is kerülnek majd (többek közt) napirendre:

  • javaslat az üzletek éjszakai nyitvatartási rendjéről szóló önkormányzati rendeletek elfogadására;
  • a parkolóhelyek és rakodóhelyek megváltásáról, közcélú parkolóhelyekről szóló 4/2019. (III.22.) számú önkormányzati rendelete módosítása;
  • az önkormányzat 2019. évi zárszámadása, és a 2020. évi költségvetésről szóló 5/2020. (II. 20.) önkormányzati rendelet módosítása;
  • éves ellenőrzési jelentés a 2019. évi belső ellenőrzési tevékenységről;
  • javaslat Gazdasági program, fejlesztési terv elfogadására;
  • javaslat a parkolási feltételrendszerrel kapcsolatos döntések meghozatalára és a parkolás gazdálkodással összefüggő szerződések megkötésére;
  • végül javaslat önkormányzati vagyonhasznosítással kapcsolatos döntésekre.

De szó lesz még a köznevelési intézményekbe járó tanulók részére biztosított térítés- mentes ill. kedvezményes juttatásokról, a szociális étkeztetés házhoz szállítási díjának átvállalásáról, az Erzsébetvárosi Közbiztonsági Polgárőr Egyesülettel kötött együttmű- ködési megállapodás megszüntetéséről és egy másik együttműködési megállapodás megkötéséről is.

P.s.: A csendrendelet – mint legelső intézkedés – Niedermüller Péter hivatalos választási programjában is szerepelt. 2017. október 3-án pedig az akkor még ellenzéki képviselők egyszer már megszavazták az egységes éjféli zárást.

További szép estét mindenkinek, remélhetőleg sokan lesznek a mostani testületi ülésen.

***

Széljegyzet: Több szabad parkolóhelyet hozhat az új budapesti parkolási rendszer, cse- rébe drágább lenne – írj a hvg.hu. Niedermüller Péter azt mondta, hogy a BKV jegyárak 1,5-szerese helyett a 2-2,5-szeresét (7-800 forintot) kérjék el maximális összegként. Azt pedig ő is támogatja, hogy az első 15 perc legyen ingyen, utána fokozatosan emelkedjen a parkolási díj, mert szerinte "így az igazságos".

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8815911596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása