A mi Erzsébetvárosunk

994. Mire megy el a vagyonunk?

2020. április 12. - amier

A MOL és a Richter hatalmas részvénycsomagjával tömik ki a Mathias Corvinus Collegiumot, Orbán volt tanácsadójának alapítványát. (444.hu)

Ezekben a vírusos időkben, amikor "a kormány magán kezdi a takarékosságot", nem mindegy, hogy a megspórolt — vagy mivel ilyesmiről nem hallottunk, helyesebb úgy mondani, hogy elkobzott — pénzeket mire költi.

tombor_mcc.jpg

Az alapító Tombor András szavaival eljött az idő, hogy ez a vagyonkezelő magánalapítvány "olyan kiemelt nemzeti intézménnyé váljon... mint a Tudományos Akadémia, a Nemzeti Múzeum vagy a Nemzeti Színház". Az ehhez rendelt vagyon pedig egyik pillanatról a másikra "elveszíti közpénz jellegét".

Nagy botokat vegyetek, ha ütni akarjátok a nyomát.

Tudjuk, hogy az Akadémiától elvett kutatóintézetek között vannak olyanok, amelyeket meg fognak csonkítani, illetve szüntetni. Jobb esetben Itt épül az alternatív tudomány. Rosszabb esetben Habony Árpád kedvenc hitelezője egyszerűen csak jól jár.

Fügedi Ubul

P.s.: Húsvét vasárnapja van. Boldog húsvéti ünnepeket Mathias Corvinus Collegium!

***

"Komatálat hoztam, fel is koszorúztam — Fehérvasárnapi szokás volt faluhelyen a húsvét zárására, hogy a barátoknak komatálat küldtek. Ez kaláccsal, tojással, borral megpakolva a sírig tartó barátság megkötését jelképezte. Hát istenem, ez most egy kicsit nagyobb komatál lett...

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5115608458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása