A mi Erzsébetvárosunk

986. A felelős akciócsoport

2020. március 19. - amier

A koronavírus elleni küzdelem újabb állomásaként mától a hadsereg veszi át létfontosságú magyar vállalatok irányítását – jelentette be a honvédelmi miniszter, a koronavírus-járvánnyal összefüggésben létrehozott, létfontosságú magyar vállalatok biztonságáért felelős akciócsoport vezetője. (via Mérce

A létfontosságú vállalatokért felelős akciócsoport

Nem igazán térek magamhoz. Az ún. különleges jogrendben a honvédségnek is lehet feladata a "létfontosságú magyar vállalatok" üzemelésének, biztonságának elősegítése. Erre hivatkozva most "honvédelmi IRÁNYÍTÓcsoportokat" vezényelnek ki (egyelőre) 140 magyar vállalathoz, és azok ott egyáltalán nem a biztonságot fogják növelni, hanem — amint nevük is mutatja — érdemben bele kívánnak szólni a vállalatok gazdálkodásába, termelésük irányításába.

orban-mti_1.jpg

Csaknem tíz éve, hogy ennek a modellnek a működését először próbálták ki: a kolontári baleset után nevezték ki a MAL Zrt. élére Bakondi György fő katasztrófavédőt kormány- biztosnak. Ő aztán olyan sikeresen védte ott a vállalat katasztrófáját, hogy röpke fél év alatt sikerült csődbe vinnie Magyarország egyik legnagyobb exportőrét. A katasztrófa- védők a mostani irányítócsoportokban is ott lesznek a katonák között.

Nagyon erősen gyanítom, hogy a 140 vállalat közül egy sem "Mészáros" vagy "Tiborcz" tulajdona. Versenytársaik viszont szép számmal válhatnak "stratégiailag fontossá". Bizo- nyára van annak oka, hogy az irányítócsoportok fő tevékenységükként "nyomon követik és koordinálják a vállalati munkát", miként annak is, hogy "Tevékenységükről rendszeresen jelentést adnak a Honvédelmi Minisztériumban létrehozott irányítócsoportnak".

A stratégiai gondolkodás markáns jeleként Magyarbasi már most a 2026-os választás utáni helyzetre készül.

Fügedi Ubul

P.s.: A vállalati irányítócsoport jelent a minisztériumi irányítócsoportnak. A minisztériumi irányítócsoport jelent a vállalatokért "felelős" akciócsoportnak. A vállalati akciócsoport 48 óránként jelent az operatív törzsnek. Az operatív törzs jelent a kormánynak, illetve sze- mélyesen a kormányfőnek. Hatékonyság, minőség, menedzserszemléletű szervezés!

***

Tegnap egy őrült egy kézigránátnak látszó tárggyal akarta megállítani a koronavírust a Józsefvárosban. Ma egy másik őrült egy hadseregnek látszó tárggyal akar gátat vetni a koronavírusnak az országban. Az előbbit elfogták azok a hatóságok, amelyek az utóbbi- nak engedelmeskednek. (Konok Péter)

Megjegyzem, igen szép gondolatnak találom épp március 19-én
katonákkal telepakolni az országot.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8515535964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása