A mi Erzsébetvárosunk

981. Mérsékelten hiteles

2020. március 04. - amier

Hogy mondjam finoman - Gyurcsány Ferenc egyes kijelentései mérsékelten hitelesnek tűnnek. Emlékszünk az "atombombára" ami leleplezi Orbánt és hű, meg há! Aztán hiába vártuk, a bomba nem robbant, csak egy lufi pukkant halkan. Most meg a három MSZP-s szervezet, amelyik át akart lépni a DK-ba, de a jó Fletó bácsi lebeszélte őket.

karacsony_koszonjuk1.jpg

„Köszönjük szépen elnök úrnak ezt a heroikus küzdelmet” (Molnár Zsolt)

Lehet persze, hogy volt ilyen, miért ne? Nem tudom ugyan, hogy szervezetek lehetnek-e párttagok, vagy csak természetes személyek, nem ismerem a DK alapszabályát. Minden- esetre elképzelem, hogy zajlik egy ilyen teljes átlépés.

Összeül az MSZP Bivalybélai szervezetének taggyűlése, jelen van 5 fő, így a taggyűlés határozatképes. Az elnök felteszi a kérdést: Kedves barátaim, (felejtsük el, hogy valaha elvtársak voltunk), az elnökség (én) javasolja, hogy lépjen át szervezetünk a DK-ba. Ki ért ezzel egyet? Tételezzük fel, hogy a szavazás eredménye nem egyhangú, mondjuk 4-1. Akkor annak az egynek kötelező-e átlépnie, vagy ha ezt nem teszi, akkor fegyelmivel megszűnik a tagsága? Melyik? A régi, vagy az új?

Ennyit a fantáziáról. Úgy gondolom, komolyra fordítván a szót, hogy ha és amennyiben történt ilyen megkeresés a három (milyen mesebeli szám!) szervezet részéről, akkor mit tenne egy komoly, magasan pozícionált politikus, egykori miniszterelnök, jelenlegi pártelnök?

  1. Örömmel üdvözli a jelentkezőket és bejelenti, hogy sikeres pártja újabb leveleket tűzött politikai babérkoszorújába.
  2. Türelemre inti a jelentkezőket, amíg a politikai helyzet megengedi, hogy kevésbé érezzük a keverés bűzét. De nem hozza ezt nyilvánosságra, mert akkor ugyanúgy keveri a tudjukmit.
  3. Szól a "baráti" vagy legalábbis szövetséges párt vezetésének, hogy derítsék fel, mi áll a csoportos dezertálás hátterében, de nem hozza nyilvánosságra, mint fent.

Ha ezzel szemben nem 1, nem 2, és nem 3, de nyilvánosságra hozza a – mit is? Nos valamit, ami okadatolás híján, amint fentebb említettem, mérsékelten hiteles – akkor hibát követ el, ami mint tudjuk a politikában rosszabb, mint a bűn.

Demeter Tamás

P.s.: Molnár Zsolt A tanú című filmből idézve „nagyon komoly névtelen feljelentésnek” nevezte Gyurcsány Ferenc állítását. Mindenesetre az MSZP-nél arra készülnek, hogy a március közepi kongresszus után új harcmodorral fognak politizálni, véget vetnek a mosolypolitika korszakának. Csak azt nem tudni, a Fidesznek vagy a DK-nak üzennek ezzel. (via HVG)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5715503186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása