A mi Erzsébetvárosunk

978. Testületi – élő adásban is

2020. február 24. - amier

Ha valaki esetleg lemaradt volna róla: a múlt hét egyik híre, hogy az önkormányzat csatlakozott az Önkormányzati TV szolgáltatásához, így február 19-től az interneten élőben (de visszanézhetően is) már otthonról kényelmesen megnézhető, hogy mi és hogyan történik, illetve hangzik el a testületi üléseken. (Megj.: mondjuk a szomszédos VIII. kerületben már évek óta így megy.)

testuleti20200211.jpg

Aznap már elérhető is volt az ülésről készült felvétel, melyben akár napirendi pontonként is lehet "kutakodni". Így például megnézhető és hallgatható, hogy mi hangzott el a kerü- leti költségvetésről, a vendéglátóhelyek terasz-nyitvatartásáról* és azok korlátozásáról, az Erzsébetvárosi Civil Koncepcióról, a növényesítési pályázatokról, zöldfelület-növelésről, vagy a ruzsinai gyermektábor fejlesztéséről. Hajrá, lehet szemezgetni!

Más, de nem felejtendő: A Belső-Erzsébetváros problémáival, az éjfél utáni nyitvatartás szabályozásával foglalkozó Munkacsoportnak négy nap múlva, február 28-án kell bemu- tatnia azokat a javaslatokat (életképes megoldásokat), melyek alkalmazásától várhatóan megszűnnek, illetve jelentősen mérséklődnek az ú.n. „bulinegyed” problémái. Már alig várom, hogy megtudjam, mire jutottak.

További szép estét mindenkinek.

*A teraszok éjszakai nyitvatartásának kérdésében az önkormányzat már egyeztetést kezdeményezett a fővárossal, hogy a nagykörúti üzletekre is ugyanaz a szabály legyen majd érvényes, mint a többiekre.

***

Megjelent az Erzsébetváros újság februári száma. Az kerületi lap elektronikus formában az önkormányzat honlapján is elérhető a kedves érdeklődők számára.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4215489710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása