A mi Erzsébetvárosunk

889. Lenne egy kérdésem

2019. április 03. - amier

Meghökkentő mivé lett a Városliget - minden pénzt
megér az óriásberuházás?
 margójára. 

Tavasszal átvették a terepet az építőipari cégek a Városligetben, ahol az eredeti tervekhez képest sokkal később és drágábban készülhet el a múzeumi negyedből Liget Budapest Projektté bővült beruházás – írta pár napja a Napi.hu. És be is járták a 250-300 milliárd forintos gigaberuházás helyszíneit; majd listázták: mi, hol és mennyiért készülhet el.

varosliget_zenehaza.jpg

Fotó: Városliget Zrt. / Napi.hu

Az eddigi eredmény? Földig rombolt régi építmények, kivágott fák százai, elpusztított játszótér, dráguló tervek és alig kezdett kivitelezések, csődbe ment új pavilonok, minden drágább lesz, ha lesz. Orbán üzletfeleihez dől a pénz. Egy érdekesség a cikkből:

"Várhatóan tíz éven belül megtérül majd a Városliget átfogó megújítását és fejlesztését szolgáló Liget Budapest Projekt megvalósítási költsége, a projekt 2018-as befejezését követően, 2028-ra a fejlesztés által generált bevételek már kiegyenlítik annak teljes bekerülési költségét."

Lenne egy kérdésem: ha itt Liget felújítás folyik, miből térül meg 10 év alatt a kiadás?

Gergely József

***

A budapestiek nem akarják, hogy beépítsék a Városligetet. A fővárosiak csupán 13 százaléka támogatja a kormány és a főváros elképzelését, miszerint új múzeumokra van szükség a Ligetben, míg 83 százalék szeretné megőrizni a Liget jelenlegi közpark jellegét – állapította meg a Greenpeace Magyarország megbízásából a Závecz Reasearch által koráb- ban készített közvélemény-kutatás. (Napi.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8114737135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása