A mi Erzsébetvárosunk

873. Testületi ülés után 13.

2019. február 14. - amier

Hétfőn délben ülésezett egy rendkívülit az erzsébetvárosi képviselő-testület, és ami a lényeg: a kerületnek van költségvetése 2019-ben is. Az elfogadott költségvetés most is működési többlettel számol, azaz hitel felvételét nem tervezik – tehát úgy tűnik, a kerület működése biztosítva van. (A részletekről a későbbiek folyamán remélhetőleg tájékoztatást nyújt valamelyik képviselő; az előterjesztés – ha nehézkesen is – itt olvasható, ha valakit esetleg érdekelne, hogy mi mennyi, mi hány…)

testuleti2019.jpg

Fotó: Vattamány Zsolt fb-oldala

Ami már (majdnem) biztos:

  • az előző évhez képest az önkormányzat 12%-al több forrást kíván biztosítani felújítási munkálatokra, melyek a költségvetési kiadások közel 20%-át teszik ki.
  • takarításra is többletforrást szánnak, tervben vették új takarítógépek, járművek beszerzését, és új közterületi vécék létesítését.
  • felújításra kerül a Csengery, a Hársfa és a Nagydiófa utca útburkolata, ill. folytatódik a Peterdy és a Szövetség utca rendbetétele.
  • idén az önkormányzat a tavalyinál 45%-kal (!!!) több forrást biztosít a társasházaknak felújításra.
  • tervben vették az alsóerdősori iskola, valamint három erzsébetvárosi óvoda korszerűsítését, elkülönített forrásból.
  • szintén forrásokat különítettek el a Dob utca 37. (Lásd.: 15-ös tömb) és a Százház utca 1-27. alatti parkok létrehozására.
  • változatlan formában, de bővülő – elsősorban időseket és gyerekeket célzó – szolgáltatásokkal megy tovább az Erzsébetváros Kártya program.
  • és már megint kiemelt feladatként jelent meg a közbiztonság javítása; így aztán ehhez kapcsolódóan a térfigyelő-rendszer működtetésével és a fokozott rendőri jelenléttel összefüggő támogatásokról is döntés született.

Ennyi lenne így röviden.

P.s.: Lehet, hogy idén önkormányzati választás lesz?

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7114627618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása