A mi Erzsébetvárosunk

872. Kiszivárogtatás

2019. február 11. - amier

Röhejes pénzbüntetések a bundázó magyar futballistáknak, 1 millió fölött kaszálhattak egy-egy meccsel – írta pár napja az Index.

foci_bunda.jpg

A Wikileaks legfrissebb adatcsomagjából kiderült, hogy Magyarországon a nemzetstra- tégiai érdekből titkosított 2018. évi XIII/a tv. feljogosítja a miniszterelnököt arra, hogy a törvényben futballistáknak nevezett személyek büntetőügyeiről önállóan, a parlament teljes megkerülésével alkothasson törvényeket. Ezek egy év próbaidő után automatikusan az alaptörvény részeivé válnak, de a teljes titkosítás miatt annak publikus szövegében nem jelennek meg; paragrafusaikat csak az ilyen ügyeket tárgyaló bírók ismerhetik meg C tí- pusú átvilágítás és titokvédelmi nyilatkozat után. A legelső így elfogadott jogszabály a 2019. évi XIII/a tv., amely a korrupciós ügyekre állapít meg különös szabályokat.

A tv. kedvezményezettjei azok az úgynevezett hivatásos labdarúgók, akik legalább egy mérkőzést játszottak a magyar első-, illetve másodosztályban. Nekik azokban az esetek- ben, amikor a korrupciót a bíróság rájuk bizonyítja, a törvénytelenül elnyert összeg 2 (kettő) ezrelékét kell a költségvetésbe befizetniük. Az új törvény alapján az első ítéleteket most hozta meg az erre kijelölt bíróság.

Fügedi Ubul

***

Nu, kérem szépen, a '80-as évek legvégén egy – többek szerint tehetséges – fiatal politikus azt mondta, hogy ha itt nem történik valami gyökeres változás, akkor Magyarország "latin-amerikanizálódni fog, egy banánköztársaság lesz belőle". Nem történt gyökeres változás. A fiatal politikusra meg már alig emlékszünk. Valami Viktornak hívták... (via Facebook)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5314620928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása