A mi Erzsébetvárosunk

740. Ez nem jogállam (3)

2018. január 14. - amier

No, akkor még egyszer: 2017. december 6-án az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 331 millió Ft bírságot szabott ki a Jobbikra a tavaszi plakátkampányért. Mindezt annak „alapján” hogy a plakáthelyek ajánlati, ún. listaárát kinevezte piaci árnak, és megállapította, hogy a Jobbik annál kevesebbet fizetett. A különbség pedig nem vagyoni jellegű, büntetendő párttámoga- tás. Azt, hogy a tényleges ár egy alku eredménye és a tényleges piacon jóformán mindenki a listaárnál kevesebbet fizet, nem vette figyelembe.

orban2018.jpg

A 2010-es kampányban a Fidesz sokkal nagyobb kedvezményt kapott. Az ÁSZ anno azt is megvizsgálta, teljesen rendben lévőnek találta — és máig sem tudott meg semmi olyasmit, ami ennek ellene szólna. Aminek csak egy oka lehet: az akkori "piaci" ár alacsonyabb volt — nem a listaárat vették annak, hanem a harmadát.

Mindenki reszkessen: pontosan ennyi alappal a Hold–Föld távolságot is bármikor kine- vezhetik piaci árnak — és az ellen sincs jogorvoslat.

Magyarország nem jogállam.

P.s.: Végre megtudtuk, miben áll Orbán ún. "antikommunizmusa". Ez komoly probléma volt nekünk, akik éltünk abban a rendszerben és láttuk, merre halad a mostani. De végre kiderült! Igen, igen, a kommunisták is hatósági árakkal képzelték a gazdaságot meg a mostaniak is. De a Lenin-fiúk az árdrágítók ellen küzdöttek, a fidesznyikek meg az árócsítókat bírságolják. Hah, mecsoda különbség!

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3013574871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása