A mi Erzsébetvárosunk

662. De ki jöhet át?

2017. május 24. - amier

A május 21-i tüntetés egyik felszólalója volt Lukácsi Katalin, volt kdnp-s. Ezután az egyik fb-oldalon egy zárt csoportban vita bontakozott ki, hogy akkor bárki jöhet a demokratikus oldalra? Feltették a kérdést: hogy akkor Vona is, sőt Rogán is?

Vasárnap meghallgattam Lukácsi Katalin felszólalását, és egyetértettem vele. Micsoda helyzet, hogy Ferenc pápa kereszténységével szemben a magyar fideszes-kdnp-s vezetés Habony gyűlölködését helyezi szembe. Neki a kereszténydemokrata elvei és a keresztény- demokrata párt között kellett választani, az elvei mellett döntött.

tuntet2017_ceu1.jpg

Egy néhány hetes interjúban Lukácsi elmondta – mostani felszólalásában is – hogy a menekültügy, a Népszabadság bezárása után a CEU bezárási szándéka adta meg a végső lökést.

Térjünk vissza a Vona, Rogán példákra. Szerintem a Jobbik politikusaival semmilyen közös értékünk nincs, így nincs alapja a befogadásnak. A jelenlegi hatalom vezetőivel szemben egy független ügyészség vádat emelne nagyon sok minden miatt. Velük sincs közös értékünk. De miért ne lenne elfogadható sok százezer vagy milliónyi embernek az a döntése, hogy ebből a rendszerből elege volt, mert a hatalmon lévők minden alapértékkel szemben csak a hatalom megtartása, a zsebük megtömése fontos?

Gergely József

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2912537829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagybátyád 2017.05.27. 07:46:54

ezzel a helyzettel csupán az a probléma, hogy az ilyen emberek miatt jutottunk el idáig. Felgyújtották a házunkat és amikor már csak az üszkök parázslanak, nekiállnak segíteni eloltani. Alapjában véve valószínűleg Goebbelst is szerették a gyerekei - volt neki hat. Nincs olyan ember, akiben ne volna szerethető vonás. És akkor miért pint a jobbikosok maradnának ki ebből? Miféle dolog az, hogy velük nincs semmiféle közös kapcsolódási pontunk? Ők is látják az alap problémát, hogy a fideszesek szétverték az országot. Pontosan a legfőbb dologban alakult ki egyetértés a jobbik és a magát demokratikus ellenzéknek aposztorfáló társaság között. KDNP-s kekll, jobbikos nem kell - na hagyjuk ezt a fura hozzáállást.
süti beállítások módosítása