A mi Erzsébetvárosunk

600. Egy tál étel

2016. november 19. - amier

A kerületi lap novemberi Képviselői híradójában ugyan már megjelent, de fontosnak tartanám, hogy itt is szóba kerüljön, hogy mára már nem csak a hajléktalanság, hanem a nagycsaládosok és a nyugdíjasok anyagi ellehetetlenülése, a szegénység is gondot okoz a társadalomban, így a kerületünkben is. Döntéshozó többség hiányában ugyan csak alkalmi megoldásokat tudunk nyújtani a problémára, de igyekszünk megfelelni az elvárásoknak.

devo_eteolsztas2.jpg

Jogi tanácsadással, a segélyezési lehetőségekről való érdemleges tájékoztatással, pályázati ellenőrzési segítséggel állunk a kerület lakosainak rendelkezésére, de a téli hónapokban ettől többre is szükség van. Az idei évben minden hónapban 300-400 adag meleg ételt osztottunk ki rászorulóknak. legutóbb a Kürt utcai menhelyen, a hajlék nélkülieknek segítettünk 100 adag meleg étellel. Az erzsébetvárosiak számára december 2-tól, heti rendszerességgel, péntekenként szervezünk melegétel osztást.

És bár ez nem lehet megoldás a folyamatosan növekvő elszegényedésre, ezért rendelet- módosításokkal, a jövő évi költségvetésbe befoglalni kívánt új támogatási formákkal igyekszünk segíteni a helyi lakosságot. Most azonban azt kérjük, fogadják el tőlünk a közös ebéd lehetőségét.

Devosa Gábor, önkormányzati képviselő
Fogadóóra időpontja: megbeszélés szerint. Bejelentkezés a +36-1-462-3106-os telefonszámon.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6911973856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása