A mi Erzsébetvárosunk

543. Hetes körzet (1)

2016. május 29. - amier

Olvasgatom, lapozgatom a mostani Erzsébetváros újságot. Sok szépséges, szem-szájnak ingere dolog íródott le benne, teljesen olyan már, mintha itt lenne a Kánaán. Minden nagyon szép, minden nagyon jó. Megtudhattuk például, hogy új fejlődési pályára lépett Erzsébetváros, tudatos építkezés, stabil pénzügyek, modern kerület – mondja Vattamány Zsolt, a kerület polgármestere. Aki nem mellékesen a 7. sz. választókerület képviselője is.

aerdo_feluj1.jpg

aerdo_feluj2.jpg

A képek még május közepén készültek...

Ahol – a lap szerint – most épp felújítják/felújították az Alsóerdősor utca Dohány utca és Rákóczi út közötti szakaszát. És hogy a ferde parkolóknál nagy kockakőből készült döntött szegély könnyíti meg majd az autósok dolgát a járdára való felhajtáskor.

Hát, a fene se tudja. A ferde parkolás sok esetben balesetveszélyes, mint pl. itt az Alsóerdő- sor utcában, ahol nem mellékesen iskola is van, és a magas járdaszegély miatt egyáltalán nem könnyű parkolni. De az is nagy öröm, hogy variálgatják a parkolás irányát.

Aztán itt van például a háziorvosi szolgáltatás, melyet a Péterfy kórházból elvittek az István utcába, amivel épp csak annyi a baj, hogy sok beteg, idős ember már nem tud olyan távolra elmenni. De ott vannak a kihasználatlan üzlethelyiségek is, amelyek már évek óta üresen állnak és nem adják ki vállalkozóknak, vagy csak nagyon magas bérleti áron. És sorolhatnám még a kerület tisztaságát, a hajléktalanok ellátását az utak karbantartása, stb.

Talán, esetleg, netántán a fenti problémák egy részén segítene az, ha a 7. sz. választókerület képviselője – a jelenlegi polgármester – ezzel a „szűkebb” területtel is foglalkozna. Néha-néha. Ha már ő a megválasztott képviselő.

Szilágyi Attila

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr458756516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása