A mi Erzsébetvárosunk

468. Csakhogy örüljünk (2)

2015. október 29. - amier

Mert van miért, ugye. És akkor ahogy korábban, a bulinegyedes poszt végén ígértem: szombat dél körül szétnéztem az október elején megnyitott és felújított – tényleg szépen felújított – Klauzál téri csarnokban, vagy ha úgy tetszik: a piacon. A megnyitón ugye volt szónoklat, lufierdő, meg miegymás. Árus, őstermelő viszont alig. És most sem voltak sokkal többen. Se ők, se a vevők.

csarnok_okt24-5.jpg

csarnok_okt24-2.jpg

A nyitónapon elhangzott, hogy később nyit pár bolt, nem készültek még el, stb. Hát nem nagyon nyitottak, talán ha egy-kettővel lett több – majd egy hónap elteltével. A földszinten nyitónaphoz képest talán egy zöldségessel és egy mézet áruló placcal lett több, sok az üres pult. A nyitva tartott boltok gyakorlatilag ugyanazok, mint voltak: jobboldalt (a főbejárat felől nézve) a földszinten a SPAR előtt 3-4 zöldséges, a másik oldalon egy kávézó-pékség, egy mangalicás, egy tejes, és egy hentes kínálja a portékáját.

csarnok_okt24-1.jpg

csarnok_okt24-3.jpg

A galéria meg nagyon-nagyon üres. Baloldalt legelöl egy lángosos – két üres bolt következik – majd középen egy savanyúságos – újabb két üres bolt – a sarkon meg Éden néven még egy zöldséges. Ja, és a beugróban balra eldugva „Pali bácsi finomságai” – egy pecsenyés – várta vendégeit. A jobb oldal még siralmasabb: ottjártamkor – egy kivételével – az összes üzlet zárva volt. (Halas, csirkés, egyebek most sem volt…) Miért?

csarnok_okt24-7.jpg

csarnok_okt24-8.jpg

A pletykák szerint drágább lett helyet bérelni, plusz kauciót kell fizetni. Olyan szóbeszéd is van, hogy – az eredeti ígéretek ellenére – jelentősen emelkedtek a bérleti díjak. Jelenleg a bérlők egyszeri használatbavételi díjat fizetnek szerződéskötéskor (50.000Ft/m2+áfa), ehhez jön havonta a bérleti díj (3.200 Ft/m2+áfa) és üzemeltetési díjak (közüzem, őrzés, takarítás, stb.).

A korábbi díjakról – csak hogy viszonyítani lehessen – nem találtam semmit. Még.

Ennyi.

(A mostani „kirándulásról” több kép,
nagyobb méretben az fb-oldalunkon nézhető meg.)

Payns

***

Már az előző, a piaccal foglalkozó posztokban is elhangzott, hogy a Klauzál tér felőli átriumos részről eltűnt az összes eladó, merthogy csak a csarnokban lehet(ne) árusítani. Így ez a rész elkeserítően siváran, üresen áll. Azok az árusok, akik évtizedekig itt árultak – nincsenek. És állítólag az ígéret ellenére sem kapnak lehetőséget a visszatérésre…

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr408031150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása