A mi Erzsébetvárosunk

23. "Olvasói" levél

2013. október 28. - amier

06.jpgAz Erzsébetváros újságban megjelent egy egész oldalas cikk az erzsébetvárosi önkormányzati újságról és tévéről. Az újság és a tévéműsor minősége ízlésbeli kérdés, a levél írója szerint tartalmasabb, látványosabb. Vannak azonban tények, amiket a levélíró talán nem ismer vagy rosszul tud. Szerinte a Fideszes vezetés „független, szakmai alapon kiválasztott” vezetőket rakott a Nonprofit Kft-be.

Nem tudunk olyan pályázatokról, ami az ügyvezetők és a főszerkesztők kiválasztására szolgált. Csak nem a polgármester tartott szakmai vizsgát? Azért vannak a „vezetők” a többes számban, mert ügyvezetőből a másodikat fogyasztják (az első maradt „produkciós menedzsernek”), az újságnál és a tévénél főszerkesztőből a harmadiknál tartanak.

vattamany2_1.jpg

Az újságról megtudjuk, hogy: „már nem a kerület aktuális vezetésének szócsöveként működik”. Ha a kedves olvasó fellapozza valamelyik lapszám második oldalát, megtudja, kik csinálják a lapot. Olvashatjuk a polgármesteri kabinet két munkatárásának a nevét, akik sajtóreferensként a polgármester közvetlen beosztottjai.

Biztos a helyesírást ellenőrzik…

vattamany1.jpg

A tévéről is fontos dolgokat tudhatunk meg. Például azt, hogy 2011 előtt közvetítették a képviselő-testület ülését és voltak politikai beszélgetések. Most nem zavarják meg a zemberek fejét ilyennel, „közérdekű” műsort kapnak, politikamentesen. Már csak az a kérdés, hogy miért van kerületi tévécsatorna, ha ugyanúgy magazin műsorok vannak benne, mint akármelyik kereskedelmi tévében.

Megtudjuk azt is, hogy a jelenlegi rendszer „hatékony és átlátható”.  2010-ben, amikor a választások miatt a szokásosnál több újság jelent meg és több volt a tévéadás is, összesen 116.010.000 forintot fizetett az önkormányzat a kft-nek. A 2013-as költségvetés szerint idén 151.200.000 forintot terveznek a Kft-nek. A tavaszi együttműködési szerződés szerint ez évi 177.600.000 forint lesz. Tehát az „olcsóság” 30 %-os drágulást jelent tervezett áron, de lesz még nagyobb is.

Az átláthatóság jegyében a tévéműsor gyártási szerződéseit – ami több tíz millió forint – titkosították. A közpénz átlátható felhasználásának jegyében. Valóban átlátunk – a szitán!

Végezetül nézzük meg, ki az az elfogulatlan, objektív olvasó, aki szerint „minden nagyon szép, minden nagyon jó” Nem más ő, mint Dalos Zoltán Erzsébetvárosi Média Nonprofit Kft., ügyvezető igazgató. Ugye érezzük az öndicséret szagát?

Gergely József - önkormányzati képviselő

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr885603279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedaj35 2013.10.28. 21:32:11

Ezeken nem lehet csodálkozni! A meglepő, hogy valaki(?) saját magát dicséri.

amier 2013.10.28. 22:06:07

@Fedaj35: Nem meglepő. Csak akkor ezt tegye saját pénzből és ne közpénzből. És ne hangozzék el olyan, hogy „... már nem a kerület aktuális vezetésének szócsöveként működik”.
süti beállítások módosítása