A mi Erzsébetvárosunk

Mégsem rémhír volt [1.]

2020. április 30. - amier

"Sic transit gloria mundi." 

Még február közepén írtuk, úgy hallottuk (pletykaként, de megbízható forrásból), hogy nagyon úgy néz ki, a kerület utolsó ikonikus helye, a Kádár-étkezde is eladás előtt áll. Többen jelezték akkor, hogy ez csak rémhír, szó sincs eladásról. Hát most van: mára már lehúzott redőny és egy eladást hirdető tábla fogadja a jónépet a étkezde bejáratánál. (És nem, nem a járvány tett be a Kádárnak, februárban az még sehol se volt…)

kadar2016-1.jpg

Így aztán a Kispipa, az ezerszer visszasírt „Gyuribácsi” után a Kádár is eltűnik az idő ho- mályában. Kockás abrosz, szódavizes üveg, málnaszörp, megfizethető árú házias koszt, főtt marhahús meggyszósszal, sólet libacombbal, barátságos kiszolgálás – isten veletek!

P.s.: Tartok tőle, hogy itt is valami tucatkocsma – melyekből már most is bőven több van, mint amennyi kellene – nyílik majd valamikor. És elmúlik apránként annak a világnak a maradéka is, amit ismertünk és szerettünk. Megette a fene az egészet!

***

Szolgálati közlemény: Ez lett az ezredik (sajnos egyáltalán nem ünnepi) posztunk, így aztán változtattunk a sorszámozáson, amely most így ezennel újraindul. (a Szerk.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4615650828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása