A mi Erzsébetvárosunk

Iroda, Piros Pont: eladva [278.]

2022. november 05. - amier

14 ingatlanát árulja az MSZP, egy erzsébetvárosi
196 négyzetméteres már el is ment 81 millióért. (HVG

Két hete írta meg – többek közt – a HVG, hogy az MSZP eladta a Dob utcai, Erzsébet körút sarkán levő, majd’ 200 négyzetméteres erzsébetvárosi irodáját, akkor még ismeretlen vevőnek. Megjegyzendő, hogy az MSZP erzsébetvárosi szervezetének, ill. a párt kerületi lakossági központjának, a Piros Pontnak évtizedek óta otthont adó ingatlan mindig a párt tulajdona volt.

ppont2022.jpg

A Piros Pont bejárata a Dob utca felöl...

ppont2022e.jpg

... ez meg az Erzsébet körúti oldal és a másik bejárat.

Tóth Bertalan volt társelnök – aki az adásvételt tető alá hozta, és a szerződést aláírta – azt mondta a lapnak, hogy többért adták el, mint az értékbecslés, 81 millió forint volt az ela- dási ár. (Megj.: ez kb. 400 ezer forintos négyzetméter árat jelent.) A döntést megtárgyalta és jóváhagyta az elnökség, és a párt felügyelőbizottsága is, vagyis a tranzakció "minden- ben megfelelt a gazdálkodási és jogi szabályoknak".

Tóth szerint azonban a kerületi MSZP nem marad iroda nélkül, keresnek egy kisebbet, amit majd bérelni fognak – az eladási árból akár 15 évig.

Iroda, Piros Pont tehát jól eladva, az év végéig ki kell költözni. 30 év megy a spénbe.

*

Tóth Bertalan még azt is elmondta, hogy az értékesítés egy hosszabb, és nagyobb kört érintő folyamat része, miután a választások után, idén májusban összesen 14, a párt tulajdonában álló ingatlant jelöltek ki értékesítésre. Ezek között van budapesti és számos vidéki pártiroda is.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2517971266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása