A mi Erzsébetvárosunk

566. Szappanopera

2016. augusztus 09. - amier

Nem Isaura (ha van még, aki emlékszik rá), de ez se rossz, csak kicsit silány. Naszóval: új megbízást kapott az állatkert főigazgatója, a Városliget megújításának miniszteri biztosa lett Persányi Miklós. Ő felel a fákért, Baán László meg a betonért. Így aztán a Fővárosi Állatkert igazgatója zöldügyi kormánybiztosként asszisztálhat a Liget-projekthez. Ollé!

persanyi_liget.jpg

Csakhogy egészen nyugodtak legyünk a kinevezéssel kapcsolatban…

A Népszabadság szerint az állatkert igazgatójára vár a feladat, hogy a városligeti múzeumépítési projektben az eddiginél jobban legyenek képviselve a természetvédelmi szempontok. A kinevezéssel a Liget-projekt költségvetését is megosztják: Persányi 15 milliárd forintot kap természetvédelmi és kertépítészeti feladatokra (ez a tervezett költségek 10 százaléka), „nehogy minden pénz betonra menjen." Ezek szerint nem volt véletlen, hogy Persányi a legutóbbi ÉS hasábjain a Liget-projekt mellett tette le a voksát.

Mindenesetre érdekes lesz a fairtó Persányit zöldügyi biztosként viszontlátni. Mindkét feladatért - marad Állatkert igazgató is - kap pénzt? (via - Gergely József)

Kis szépséghiba ugyanis a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormány környezetvédelmi és vízügyi miniszterének kinevezésében, hogy az aktivisták a múlt héten már az irányítása alatt álló állatkert mellett tüntettek, miután ott is elkezdték kivágni az egykori Vidámpark területén álló fákat. Szappanoperának silány, de illik az egész projekthez.

Devosa Gábor, önkormányzati képviselő

***

És ha már erre játunk, van itt még három hír, csak hogy örüljünk. Az első: körbekor- donozták, majd bontani kezdték a ligetvédők táborát a régi Hungexpo előtti területen a Városligetben, az Olof Palme sétánynál hétfő délelőtt – fotók. A második: György Péter felbontotta szerződését Baán Lászlóval a „kopaszok” miatt, az ELTE BTK egyetemi tanára kiszáll a projektet előkészítő szakmai munkából, s nem ad több tanácsot Baán Lászlónak. És a harmadik, kicsit korábbról az előző alá: A látszatra sem figyeltek Baánék, mikor a kopaszokra bízták a Városligetet. Nos, örülünk? További szép estét mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6510033682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása