A mi Erzsébetvárosunk

ATM-es büncselekmények [330.]

Most már ilyenünk is van.

2023. május 22. - amier

ATM-eknél tevékenykedő, elsősorban külföldiekre – de bárkivel megeshet – szakosodott tolvajokra figyelmeztet a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A bulinegyedében körülbelül egy éve kezdett elterjedni egy bűncselekménytípus, mely- nek során az elkövetők bankjegykiadó-automatákat használó embereket károsítottak meg. A sértettek minden esetben külföldiek voltak, akik éjszaka, vagy hajnalban vala- melyik szórakozóhelyre tartottak, illetve onnan jöttek ki – írja a police.hu.

atm1.jpg

Az elkövetők VII. kerületi ATM-ek környékén szólították le áldozataikat, és (...) a pénzfelvétel közben elterelték áldozatuk figyelmét, azt állítva, hogy a gép elromlott, és másik ATM-hez kísérték át a sértettet, míg a valójában működő automatából végül ők vehették el a kiadott bankjegyeket. A bűncselekményekkel okozott kár a néhány tíz- ezertől a több százezer forintig terjed.

A bűncselekmények ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőr- kapitánysága folytat nyomozást. Üzletszerűen elkövetett lopás bűntett, valamint lopás vétség miatt 2022. év vége óta eddig 22 gyanúsítottat hallgattak ki, akik ugyanahhoz az elkövetői körhöz tartoztak.

A BRFK óvatosságra int pénzfelvétel közben, és azt kéri, hogy akinek a sérelmére ilyen bűncselekményt követtek el, vagy hasonló módszerrel próbáltak megkárosítani, hívja a 112-es segélyhívószámot!

*

Tessék odafigyelni, nem csak külföldiekkel, bármelyikünkkel bármikor megtörténhet, ha nem vigyázunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3218130374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása