A mi Erzsébetvárosunk

Hernád utca 4.

2015. július 11. - amier

1895 körül Baumgarten Sándor tervei szerint épült eklektikus lakóház. Az egyenes záródású első emeleti ablakok felett íves csonkatimpanonok és emberfejes díszítmény látható. Az építtető/megrendelő személyéről azonban nem őriz adatot a Fővárosi Levéltár.

hernad4-1.jpg

hernad4-2.jpg

Baumgarten Sándor (1864-1928) egyike volt a legtevékenyebb magyar építészeknek. Középiskoláit, továbbá műegyetemi tanulmányait Budapesten végezte, ahol 1888-ban nyert építészeti oklevelet. Utána hat évig Steindl Imre, Hauszmann Alajos és Weber Antal építőművészek mellett működött. Legjelentékenyebb alkotásai: a budapesti tudomány- egyetem központi épületének Egyetem-téri része Mária Terézia korabeli barokk stílusban, továbbá az Erzsébet nőiskola és a Vakok Országos Intézete, mindkettő magyaros stílusban.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr937618108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása