A mi Erzsébetvárosunk

255. Kocsma kerület?

2014. augusztus 24. - amier

07.jpgSem a válság, sem a dohányzási tilalom, sem semmi nem fogott ki az erzsébetvárosi romkocsmákon, a külföldiek a mai napig hordákban járnak ezekre a helyekre. A lakók meg folyamatosan morgolódnak. De nagyon úgy néz ki, hogy a jelentős adóssággal küzdő Erzsébetvárosnak – mármint az önkormányzatnak – mégiscsak jól jönnek a kocsmák, illetve az abból származó bevételek. A lakók meg csak háborogjanak.

A Lehet nálunk Sevilla? posztunkhoz érkezett két fészbuk bejegyzés. Az egyik…

Valami változás elindult, a Gozsdu udvar teraszait állítólag 2-kor be kell zárni, bár a közterületen lévőket 11-kor tudomásom szerint. Ettől függetlenül ma éjjel a Gozsdu Sky Terrace-on éjjel 3-kor úgy üvöltött a zene, hogy felmentünk szólni, hogy esetleg halkabban, netán kikapcsolni, mivel az engedélyük szerint 22 óráig zenélhetnek, 24 órakor pedig be kellene zárniuk. Reggel 6-kor arra keltünk, hogy az "E" udvar egyik szórakozóhelyén, melynek 2 órakor szintén be kellene zárni, 2 részeg torkaszakadtából "énekel". És ez így megy hónapok óta...

romkocsma2_1.jpg

És a másik…

És igen, Dob utca Rumbach sarok. Na mit gondoltok mi nyílt? Igen, hostel-bár, mert még nincs elég bárunk, kocsmánk a kerületben. Éljen a kocsma kerület!

Mi meg csak csendben, halkan jegyeznénk meg így a legvégére: amit sokan mára már bulinegyednek neveznek, az több tízezer ember lakóhelye. Akik a nagy össznépi buli közepette élni szeretnének valahogy.

***

Az erzsébetvárosi "bulinegyed" rendkívül népszerű a külföldi turisták körében, közülük pedig nagyon sokan Nagy Britanniából érkeznek. Tavaly a BBC is forgatott a kerületben, és a konfliktust mutatja meg: a tivornyázók zavarják az itt lakókat. Az angol TV-csatorna szerint a rendőrök nem tartatják be az éjfélig való nyitvatartást. Megszólaltatták a mostani polgármestert is – Gyorgy Vattamanynak írták – aki szerint a rendőrök jól látják el feladatukat, és betartatják a vonatkozó szabályokat.("Érdekesség", hogy a polgármester úr az egyetlen megszólaló az egész riportban, aki nem beszél angolul...)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr276631989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Belső Erzsi 2014.08.25. 12:39:17

Nálunk a Klauzál utcában is nyíilnak a kocsmák. A teljesen elfogulatlan kerületi újság szerint nem adnak ki újabb terasz engedélyeket, de az itteni Utópia nevű kocsma simán kirakja a járdára az asztalait, ahol hajnali 4-ig megy a dajdaj. A Dob utcában a rácskert mellett nyílt kocsma a napokban szintén kiépített egy teraszt. Szerintem ha valamelyik polgármester-jelölt felvállalná, hogy szigorú rendet tesz a kocsmafronton, biztos befutó lenne.

gergelyjózsef 2014.08.26. 09:47:31

@Belső Erzsi: Itt a kért név: Farkas Ferenc. Az első tennivalója a szabályok betartatása lesz. A többit majd elmondja ő.
süti beállítások módosítása