A mi Erzsébetvárosunk

245. Kerékpárút a semmibe

2014. augusztus 05. - amier

08.jpgNyár ide, uborkaszezon oda, elég sok minden történt itt minálunk az elmúlt egynehány napban. Például az előző hét közepén kiderült, hogy a "lakosságért élő és haló” önkormányzat zsenijei ismét nagyot alkottak, és minden előzetes tájékoztatás, egyeztetés – hogy azt ne mondjam, koordinálás – nélkül láttak neki a szorgos kerékbilincseltetésnek a Szövetség utcában.

Merthogy az utca egy szakaszán ripsz-ropsz megtiltották a parkolást, és villámgyorsan kerékbilincset kaptak "ajándékba" az ott parkolók. Így aztán egyáltalán nem meglepő módon, csütörtökön – mint az Origó is megírta – igencsak dühös lakók tiltakoztak az önkormányzat épülete előtt.

peticio_attila2.jpg

peticio_attila1.jpg

Kétszázan írták alá azt a petíciót, amelyet azon melegében át is adtak az önkormányzat illetékeseinek. Szilágyi Attila, a petíciót átadó kerületi lakos elmondása szerint elsősorban az háborította fel a lakókat, hogy semmilyen előzetes tájékoztatást vagy értesítést nem kaptak arról, hogy megtiltják a parkolást a Szövetség utcában. Állítólag azért, hogy – az érintett 150 méteres szakaszon, de csakis itt – bicikliút legyen. (Azóta leszedték a megállni tilos táblát, valószínűleg mégsem épül meg a sehonnan sehová se tartó bicikliút. A kerékbilincs leszedésének díja minden esetben 15 ezer forint volt.)

Az már tényleg csak „mellékes”, hogy a napokban az is kiderült, Erzsébetváros igencsak előkelő helyet foglal el a legjobban eladósodott önkormányzatok listáján, és a Rogán-féle V. kerület mellett a főváros egyik csúcsadósa lett. És ha már adósság, a végére egy apró kérdés: a Szövetség utcában esetlegesen beszedett büntetés összegét és a kerékbilincs leszedésének díját mikor térítik vissza a lakóknak? Csak kérdem...

Devosa Gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr206575329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása