A mi Erzsébetvárosunk

Előre a múltba [388.]

Ce(n)zúra a magyar kultúrában.

2024. január 22. - amier

Az Operaház főigazgatója egy Mészáros nevű szereplőt húzatott ki egy szövegkönyvből, de egy Bajnait vagy egy zajongó márkit is kiszedetne. (Telex

Ebből a történetből csak két dolog látszik bizonyosnak. Az egyik, hogy minden máshogy volt — Ókovács szerint nem úgy, ahogy azt Tarnóczi Jakab meséli, a rendező szerint viszont a kinevezett igazgató verziója kerüli nagy ívben a valót.

Abban viszont egyetértenek a felek, hogy az operaházban újra intézményes a cenzúra. Arról, hogy ez jó dolog-e, mesmeg eltérnek a vélemények.

vissza_jovobe.jpg

Fügedi Ubul

*

Ezt meg csak emlékeztetőül… Szerdán, azaz január 24-én rendkívüli testületi ülés lesz délelőtt 9 órakor. Szó lesz — többek között — a társasházaknak nyújtható felújítási és a magánszemélyeknek szóló nyílászáró-felújítási támogatásról, a szociális támogatások és szociális szolgáltatások rendeletének módosításáról, továbbá a közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló rendelet változtatásáról is. Ez utóbbit Garai Dóra képviselő nyújtotta be a nem lakás céljára szolgáló helyiségekben tartott rendezvények korlátozása vonatkozásában. (via ittlakunk.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8218309149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása