A mi Erzsébetvárosunk

No de most aztán már elég volt! [393.]

2024. február 13. - amier

Novák Katalin után Varga Judit is lemondott (Index

Az Európa leghímsovinisztább kormányát vezető Magyarbasinak egy csapásra sikerült megszabadulnia mindkét olyan nőtől, akiket afféle fügefalevélként valaha is ún. pozíció- ba emelt. A rendszer stabil; efféle álcákra már semmi szükség.

A jelentős propagandaértékű gesztus nyilvánvaló üzenete, hogy ilyen magas polcon sem érezheti magát biztonságban senki: aki hibázik, lapátra kerül.

varga_novak.jpg

Kiegészítések:

  1. Sajtóhírek szerint a kegyelmi kérvényt Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik egykori országgyűlési képviselője írta.
  2. Hivatalosan meg nem erősített, de igen szavahihetőnek ismert forrás szerint a kérvényt az igazságügyminisztérium ellenjavallattal küldte tovább a ke. hivatalának. Valószínűtlen, hogy ott ezt az ellenjavallatot kifejezett "felsőbb" utasítás hiányában csak úgy lesöpörték volna az asztalról. Varga J. (az enyémmel teljesen egyező) állás- pontja szerint a ke. kegyelmi joga nem azt jelenti, hogy a ke.-nek és az igazságügyi miniszternek közösen van kegyelmi joga. Ezért ő az ellenjegyzést formális köteles- ségnek fogta fel, és a kegyelmi döntéseket automatikusan, azok bármiféle megfon- tolása nélkül írta alá.

Fügedi ubul

P.s.: Fideszes körökben Balog Zoltán püspököt, korábbi minisztert sejtik a Novák bukását hozó kegyelmi döntés mögött. Bár Novák nyilvánosan nem osztott meg részleteket a lemondásához vezető kegyelmi döntésről, fideszes és kormányzati körökből kiszivárgott információk alapján elkezdett tisztázódni a kép. (via Telex)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4218325379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása