A mi Erzsébetvárosunk

A gyávaság Csimborasszója [300.]

Pedig lehettek volna bátorak is.

2023. január 22. - amier

A Fidesz EP-képviselői nem szavazták meg, hogy
bíróság vizsgálja ki az orosz háborús bűnöket. (Euronews)  

Az Európai Parlament óriási többséggel (értelemszerűen nem kötelező erejű) állásfoglalást fogadott el arról, hogy a tömeges, rendszerszerű háborús bűnök miatt különleges bíróság elé kell állítani Putyint és gyanúsítható tettestársait. 472-en szavaztak a javaslatra, 19-en ellenében és 33-an tartózkodtak.

deutsch2022.jpg

Az ülésteremben jelen voltak a Fidesz EU-képviselői is — köztük a kerület egykori dísze, Deutsch Tamás —, ők azonban nem nyomtak meg semmilyen gombot. Még tartózkodni se mertek.

Fügedi Ubul

P.s.: Demokratikus rendszerekben egy képviselő akkor tartózkodik, ha fontosnak tartja a döntést, de egyik álláspont mellett sem tudja elkötelezni magát. A tartózkodás részvé- telnek számít az olyan esetekben, amelyekben a döntés csak adott részvételi aránynál érvényes (ez az ún. érvényességi küszöb). A fideszes képviselők viszont formailag távol- maradtak (nem vettek részt a szavazásban).

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2018032906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása