A mi Erzsébetvárosunk

Isten is éltesse! [251.]

2022. augusztus 10. - amier

Perintfalvi Rita bukkant rá nemzeti orvvadászunk fb-oldalán erre a képre, amely — amint ez a hozzászólásokból is napnál világosabban kiderül — azt sugallja a gyanútlan szemlé- lőnek, hogy a pápa személyes áldással köszöntötte miniszterünket 60. születésnapján. jelentősen rájátszik erre a kísérő szöveg: „Kedves meglepetés”.

semjen_aldas.jpg

Lószart meglepetés; amint ezt Rita szépen bemutatja, ez egy szabvány áldás, amit 18 euróért vásárol a megrendelő (esetünkben a 60 éves miniszter) a Vatikán honlapján. A búcsúcédula korszerű változata (ugyanott 5 euróért giccses viaszgyertya, 12-ért bögre és a 20-ért ferencpápás póló is vehető).

Ami Zsoltikánk persze éppen annyira nem hazudik, mint anno Tuskó Hopkins:
— Csak látszatot keltettem.
— Micsoda?
— Azt a látszatot keltettem benne, hogy az otthagyott üres bőrtokom az övé. Így sikerült kicserélnem, és enyém lett a látcső. Neki maradt a sok szivarvég.

UPDATE: A legolcsóbb, 18 eurós biankó pápai áldással büszkélkedett Semjén Zsolt. És nagyon büszke a szuvenírre. Amit Erdő Péter bíborostól kapott. (Klubrádió)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9417905489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása