A mi Erzsébetvárosunk

Nyújtsunk segítő bástyát! [239.]

2022. június 30. - amier

Méghozzá az európai kultúra hanyatlásához, naná.

Hoppál Péter egyházzenész és karnagy, a kultúráért felelős államtitkár több mint egyórás interjút adott a Pesti Srácok Polbeat című műsorának. Bevallom, nem néztem végig (nem nézek/hallgatok interjúkat, csak a róluk leírtakat olvasom el). Végignézte és szemlézte viszont Botos Tamás a 444.hu-tól.

hoppal-peter.jpg

Nála olvastam a nyitó passzust (bár nem felszólító módban, hanem jövő idejű állításként). Nem volt körülötte idézőjel, tehát lehet, hogy Hoppál valójában nem ezt mondta, csak az újságíró értette félre (no de ennyire???) — ez esetben mindaz, amit e szöveg kiagyalójáról gondolok (de nem írom le), rá vonatkozik. Ha egy mazochista hajlandó volna végignézni az órácskát: eldönthetné ezt a kérdést. (Megköszönném.)

Kedvcsinálónak álljanak itt a Molnár „NoÁr” Áronról mondott szavai:

Olyan biztos nem lesz, hogy destruktív, utcai anarchistákat támogató okiratot aláírnék. Merthogy NoÁrt az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta jelentős milliókkal és nagyobb összegekkel.

Ha jól értem, Hoppál sziklaszilárd álláspontja szerint a destruktív, utcai kordonbontókat támogató Fidesz ebben a ciklusban semmiféle állami támogatásra nem számíthat. (A másik lehetőség szerint mostantól minden fillért pofára adnak, aztán majd mondanak hozzá valamit, akár van köze az ügyhöz, akár nincs).

Fügedi Ubul

P.s.: Az előzőtől függetlenül két újabb lehetőség:

  1. Hoppál az egyetlen igazán karakán, "tökös legény" a Fidesz stb.-ben, aki még a miniszterelnököt is bírálja, nem is akárhogy.
  2. Hoppál tényleg annyira hülye, hogy fogalma sincs arról, miket irkál össze.

Aminek alapján ez kérdéses, az legújabb bejegyzése a fb-on: „Orbán Viktor miniszterelnök reagál az ellenzéki frakcióvezetők gyenge színvonalú kérdéseire a Parlamentben. Amilyen az ’adjonisten’, olyan a ’fogadjisten’.”

NoÁr: Sosem kértem és nem is kaptam állami támogatást. Hoppál, ez egyre gyanúsabb. Reméljük, csak a hőség miatt... (Tényleg, tudja valaki, hány forintok lehetnek azok a jelentős millióknál nagyobb összegek?)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9817872345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása