A mi Erzsébetvárosunk

Pedagógusnap alkalmából [232.]

2022. június 07. - amier

Megalázás mesterfokon! Egy darab cserepes virággal köszönték meg a budapesti tanároknak az áldozatos munkát, türelmet, elkötelezettséget. (Propeller

Tegnapelőtt, június első vasárnapján volt a pedagógusnap, de a tanároknak nincs sok okuk az ünneplésre: alacsony bérek, rossz munkakörülmények, korlátozott sztrájkjog. Ez mind az övék. Megfejelve még pl. Parrag Lászlóval (csak nem tudok túllépni a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének minapi cinikus, primitív és hazug kijelentésén), aki arról beszélt, hogy a béren túl „sokféle motiváció létezik: a tanároknak ott a szabad nyár, délután négykor hazamehetnek.” 

pedagogusok.jpg

A pedagógus nem érdemel kiemelt megbecsülést. Miért is érdemelne, amikor pedagógusnak az olyan link alakok mennek el, akik nyáron nem szeretnének dolgozni. Év közben se, de nyáron aztán főleg nem. Inkább elmennek közpénzekből például táborozni és alibiből még gyerekeket is visznek magukkal. Mindeközben derék politikusaink, akik valóban nincse- nek eléggé megbecsülve, majd beleőrülnek abba, hogy nyáron leáll az Országgyűlés és nem szolgálhatják a haza üdvét.

(…)

A pedagógus agyon van fizetve a semmiért, politikusaink meg elnézve a vagyonbevallásaikat, legnagyobb számban nyomorognak csak. Hát igazság ez? És még a naplopók követelnének maguknak nagyobb megbecsülést? (via Rózsa Mihály / Facebook)

Megjegyzendő még, hogy a pedagógusok problémáira oly nyitott Parragh László a fentieket egy 11,5 millió forintos Rolex-karórában merte mondani, miközben egy 6-8 éve a pályán lévő tanár bruttó 264 ezer forintot keres havonta, míg egy kezdő pedagógus olyan nettó 150 ezret.

Sokkoló: 940 (!) százalékkal nőtt a képviselők pénzügyi vagyona egy évtized alatt. (Mfor.hu)

Tudom, a tanárok sose voltak túlfizetve, de a rendszerváltás előtt legalább vonzó volt a pedagóguspálya, volt respektje. Most? Megbecsülés? Tisztelet? Boldog pedagógusnapot? Ne röhögtess.

Szeptemberben vajon mennyien mondanak majd fel? Holnap ki fog tanítani?

*

Nagy szavak és csöpögős sorok – így köszöntik politikusaink a tanárokat. Magyaror- szágon 1952 óta ünnepeljük a pedagógusokat június első vasárnapján. Ezen a napon a pártok, politikusok, szakszervezetek, civil mozgalmak képviselői is köszönetet mondanak – ezeket gyűjtöttük össze a teljesség igénye nélkül. (via Index)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7717850753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása