A mi Erzsébetvárosunk

Kurrah, Berreh, Parragh [229.]

Előre, Magyarország! Előre, Parragh úr!

2022. május 27. - amier

Felháborodtak a tanárok és a tűzoltók Parragh László szavain. (Index

Tisztelt miniszterelnök úr! 

Most, hogy a költségvetés bezuhanása miatt háborús vészhelyzetet kellett elrendelnie, talán megfontolhatna néhány újszerű megoldást a kiadások csökkentésére. Az ön nagy képességű tanácsadója (aki ön szerint leginkább a közoktatáshoz ért) hatalmas tudomá- nyos apparátussal megállapította, hogy azoknak, akik naponta kellő adrenalinlökethez jutnak, kevesebbet kell fizetni; a hiányzó pénzért kárpótolja őket ez a „löket”.

parragh2022.jpg

Fotó: Népszava

Logikus lenne, ha ezt a mielőbb a kormány tagjain is kipróbálnák. Egyrészt, mert a költségvetési szférában bérből és fizetésből élők közül ők keresik a legtöbbet — még ha ezt nem is hívják bérnek vagy fizetésnek. Másrészt, mert ezzel a szép gesztussal demonstrálhatnák, hogy komolyan gondolják a közös áldozatvállalást, és nemcsak kirabolni akarják azokat, akiket sebtiben még lehet.

Első lépésként azonban az eljárást megalapozó Parragh úr keresményét csökkenthetnék a tizedére azzal, hogy a kamarás naponta sétáljon végig a Szabadság-hídon. Mármint nem a járdán, hanem a felépítményen. A rendkívüli jog és egyúttal kötelesség több mint elegendően kárpótolná őt a kieső jövedelemért (miközben ezt a hiányt egyéb jövedelmei mellett jóformán meg sem érezné). Hasonlóan személyre szabott megoldásokkal a többi miniszter és államtitkár „személyi illetményét” is ilyen arányban foghatnák vissza.

Ön például nagyszerű adrenalinlöketet kaphatna, ha hetente és szigorúan biztonsági, köztársasági stb. stb. őrök nélkül nyugdíjas lakossági fórumot tartana a Láng Gépgyár- ban. (Előtte és utána fellépne az Acélhang kórus.)

Remélem, szerény javaslatommal tehettem valami hasznosat boldog, korlátok nélküli jövőnkért.

Előre, Magyarország! Előre, Parragh úr!

Fügedi Ubul

*

Úgy tűnik, Parragh László egy 11,5 millió forintos Rolex-karórában mondta azt, hogy a tanároknak a fizetésük mellett ott a szabad nyár is. Egy mesterfokon végzett, 6-8 éve a pályán lévő, Pedagógus I. kategóriába tartozó tanár bruttó 264 ezer forintot keres havonta. (via Népszava)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr10017842325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása