A mi Erzsébetvárosunk

Dr. Schadl még válogathatott is [219.]

Ez derül ki a Niedermüller-bizottság zárójelentéséből.

2022. április 22. - amier

Korrupciós pénzből szerezhetett meg Schadl György erzsébetvárosi bérlakásokat, ráadásul még válogathatott is. (Népszava

Befejezte munkáját az a Fővárosi Önkormányzat által még januárban felállított bizottság, amely a korrupciós bűncselekményekkel vádolt Schadl György VII. és az V. kerületi kétes ingatlanvásárlásait vizsgálta. Itt érdemes felidézni, hogy Schadl még a Vattamány-féle vezetés idején vett meg 8 ingatlant a kerületben az önkormányzattól, méghozzá úgy, hogy előbb fizetett, mint ahogy a döntés megszületett volna azok eladásáról.

schadl2.jpg

A bizottság zárójelentése szerint Erzsébetvárosban Schandl összesen 225 millió forintért vásárolta meg az erzsébetvárosi lakásokat, vélhetően abból a cirka 800-900 millió forint- ból, amelyhez korrupció útján jutott. A Niedermüller Péter vezette bizottság úgy látja, hogy 2019 előtt Erzsébetvárosban nyoma se volt átfogó ingatlangazdálkodási koncepció- nak, nem derült ki, hogy milyen szempontok alapján jelölték ki az eladandó ingatlanokat.

Emiatt a vizsgálóbizottság arra a következtetésre jutott, hogy az ingatlaneladásokat nem a kerületek szükségletei, hanem az egyes, a kormánypárthoz, annak holdudvarához közelálló vevők vételi szándékai határozták meg – foglalta össze a 444.

Eredetileg 28 ingatlant hirdetett meg az erzsébetvárosi önkormányzat, de a bizottsági ülés előtt 1-2 órával egy módosító indítvánnyal 10 lakásra szűkült a kör, ebből vett meg végül nyolcat Schadl. A lakásokra egy kivételével csak ő adott be ajánlatot, ezekért fizetett összesen 225 milliót.

A jelentést várhatóan az április végi ülésen tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés.

P.s.: A fenti „ingatlangazdálkodási koncepciót” olvasva óhatatlanul újra, meg újra eszembe jut a 2019-es bukás után Vattamánynak gavallérosan megajánlott és kifizetett dupla végkielégítés. Meg az igencsak bőkezűre sikeredett szabadságmegváltás…

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6517814377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása