A mi Erzsébetvárosunk

A maszkot nem gyártó gép [185.]

A két kulcsfogalom: Kína, közvetítő cég.

2021. december 04. - amier

2,8 millió helyett már csak néhány ezer maszk készül a börtön méregdrága gyártósorán. (HVG, 2020. november. 05.) 
Nem gyanús - Az "állami szerv" nem az állam. (2021. május 14.)

Még egyszer a havi 2,8 millió maszkot nem gyártó gépről: A parancsra közbeiktatott cég 130 milliót keresett munka nélkül. Az nem derülhetett ki, hogy a neki eladó kínai mennyit keresett és ebből mennyit forgatott vissza — mert hát újabb parancsra a nyomozást lezárták. Bűncselekmény hiányában, ugyi.

maszkgyarto1.jpg

Egy hónap alatt 2,8 millió helyett 4600 az durván a hatszázada a bejelentett tervnek. Ehhez már csak a durván hatszoros túlárazást kell figyelembe venni. Tehát ha nem loptak volna el hat gépből ötöt, akkor jól hoznánk a terv 1 %-át.

Fügedi Ubul

P.s.: A rengeteg lopás között is a legundorítóbbak azok, amelyek a járvánnyal kapcsolatos beszerzéseket érintik. Olyanok ezek, mintha a kórházban haldokló betegek pénztárcájából lopna valaki. (Hungarian Times)

*

Elképesztő indoklással védte meg a rendőrség a sokszorosan túlárazott maszk- gyártó gépet az államnak közel háromszoros áron továbbadó céget. Ritka az olyan, költségvetési csalás – és indirekt módon korrupció – gyanúját felvető ügy, amiben olyan világosan ismerhetők a tények, mint Orbán miniszterelnök maszkgyártó csodagépének ügyében, és amiben a hatóságok ennek ellenére ilyen nyíltan tagadnák meg a közbe- lépést. (via 444.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9616773942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása