A mi Erzsébetvárosunk

Védett övezet a kerületben? [180.]

Ahová csak az ott élők hajthatnának be autóval.

2021. november 18. - amier

Már a szerdai testületi ülésen is szóba került, de ma Niedermüller Péter az InfoRádiónak nyilatkozva már néhány részletet is elárult arról, hogy az önkormányzat védett övezetté szeretné nyilvánítani Belső-Erzsébetvárost. Elmondása szerint 2022. július 1-től csak a területen lakók, az ottani vállalkozások, boltok, éttermek működését biztosító áruszállítók hajthatnának be autóval ebbe a kerületrészbe. (Megj.: Taxi? Csak kérdem…)

automentes.jpg

Nagyjából a Klauzál tértől a Károly körútig terjedő zónáról van szó a Wesselényi és a Király utca között, de még nem döntöttek a pontos területről.

Tehát a tilalom nem csak a parkolásra, hanem már magára a behajtásra is érvényes, az önkormányzat pedig ezen a területen sétálóutcákat, közösségi tereket szeretne/akarna létrehozni. Addig is, míg kialakulnak és kiderülnek a részletek, az önkormányzat szak- értőkkel és a helyiekkel egyeztet a hogyan továbbról.

A képviselő-testület egyébként döntött a forgalomcsillapítás meghosszabbításáról is – eredetileg ez az év végén járt volna le –, a próbaidőszak így most jövő év június 30-ig meghosszabbodott, akkor ér majd véget a csillapítás.

Addig meg szép estét mindenkinek!

P.s.: Ma délután különben közmeghallgatás is volt a Wesselényi utca 17-ben, amit az önkormányzat – finoman szólva – nem reklámozott agyon. Garai Dóra fb-bejegyzése szerint alig 6 vagy 7 lakos jelent meg ezen az évente egyetlen egyszer tartandó rendez- vényen, amely alkalmas (lenne) az önkormányzati testület közösségi ellenőrzésére...

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3716759386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása