A mi Erzsébetvárosunk

Akik a „múltjukra” büszkék [176.]

2021. november 04. - amier

Identitáserősítő DJ szetteket álmodott a Parlament tetejére
a Petőfi Rádió új igazgatója. (444.hu

A „múltjukra” azok büszkék, akiknek a jelenjében nincs semmi előremutató. Azok, akik nem csináltak soha semmi olyasmit, amire büszkék lehetnének. Ők nyúlkálnak vissza az olyan korokba, amelyekben még voltak dicsőséges dolgok — éppen azért, mert azokat nem ők csinálták. A módszer ősrégi: tehetségtelenek és alkalmatlanok mindig voltak.

demeter_szilard3.jpg

Már Kölcsey is szorgosan kárhoztatta:

Régi kor árnya felé visszamerengni mit ér?
Messze jövendővel komolyan vess öszve jelenkort

Így a Husztot betesszük a szöveggyűjteményekbe, és visszamerengve büszkék vagyunk arra, hogy milyen magvas gondolatot fogalmazott meg ily frappánsan. Ő.

Mi pedig a Parlament tetejére vezényelt DJ-kkel erősítjük a nemzeti identitást. Ki mire képes, ugyi.

Fügedi Ubul

P.s.: Talán még annyit tennék hozzá, hogy Apcon nincs tengerszem.

*

MSZP fiatalos dalpályázata után a kormányoldalon is arra jutottak, hogy valahogy meg kellene szólítani a fiatalokat. Hogy miért? Demeter Szilárd, a magyar könnyűzene társa- dalmasításáért felelős miniszteri biztos és Béli Ádám, a Petőfi Rádió új csatornaigazgatója a Magyar Nemzetnek adott interjújában erre több indokot is felhozott… (via 444.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1716746486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása