A mi Erzsébetvárosunk

A legjobban Magyarország teljesít [175.]

Vasárnapi kis rövid...

2021. október 31. - amier

Nemzetközi viszonylatban is kiemelkedően rosszul keresnek
az egyetemi oktatók hazánkban. (atlatszo.hu

Az MSZMP KB 1972. októberi határozata előírta, hogy a társadalom egyetlen osztályának, rétegének jövedelme sem nőhet gyorsabban, mint a munkásosztályé. Ennek tovább- fejlesztése, hogy már a kezdő jövedelmekkel is ez a helyzet, a KSH által annyira kedvelt átlagjövedelem pedig a vízszerelők kasztjában nő a leggyorsabban.

Kb. annyival, amennyivel a tanároké csökken.

oktatok_fizetes.jpg

Előre a munkássá válás útján!

Fügedi Ubul

*

Magyarországon egy tanársegéd 615 eurót, egy egyetemi tanár pedig nagyjából bruttó 1500 eurót keres. Ezzel Magyarország egyértelműen a lista végén szerepel. Az Átlátszó gyűjtése szerint Bulgáriában (665 euró), Romániában (875 euró) és Horvátországban is (több mint 1000 euró) többet keresnek a tanársegédek, akik minden országban általában a legalacsonyabb fizetési kategóriába esnek. Észtországban, Görögországban vagy Por- tugáliában kétszer akkora fizetést kapnak a tanársegédek, mint Magyarországon, Máltán háromszor többet, Szlovéniában vagy Ausztriában négyszer annyit, Németországban vagy Finnországban pedig a magyarországi fizetések ötszörösét vihetik haza.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8116741412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása