A mi Erzsébetvárosunk

Házbontás: Verseny utca III. [160.]

És egy új önkormányzati bérház építése.

2021. szeptember 12. - amier

Miközben a Király utcai ház(ak) körül megy a keverés, kavarás, úgy néz ki, hogy végre megoldódik a Verseny utcai szétrohadt romház*, és annak utolsó lakójának sorsa. Most már biztos, hogy lebontják a kétemeletes épület utcafronti maradékát is, és helyén 2023 nyarára egy 80 lakásos új társasház áll majd.

verseny2224-5.jpg

verseny2224-4.jpg

A tervező kiválasztása közbeszerzési eljárással már megtörtént: a munkát a ZIP Architects Kft. és Hét-fő Belsőépítészeti és Iparművészeti Tervező Betéti Társaság végzi, jelenleg folyik a tervezés. A tervek szerint az új épület két szárnyból áll majd, közöttük egy nagyméretű, zöld belső udvar, alatta mélygarázs létesül.

Végre.

*A Verseny utca 22-24. szám alatti épület bontása jó ideje napirenden volt, hátsó traktusát már korábban elbontották a szomszédos telken álló, szintén rossz állapotú egyemeletes házzal együtt.

*

A Verseny utcában a lebontásra kerülő régi ház helyén épülő új lakóházban szociálisan hátrányos helyzetű, a társadalom perifériájára szorult családok is otthonhoz juthatnak. Számukra az önkormányzat más módon is segítséget nyújt, hogy egzisztenciát teremt- hessenek, stabil alapokra helyezhessék az életüket. (via Erzsébetváros Hírei / Kispál Tibor)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr916687212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása