A mi Erzsébetvárosunk

960. Házbontás: Verseny utca I.

2019. október 30. - amier

A múlt héten lebontották a Verseny utca 20. szám alatti egyemeletes házat, és elkezdték a 22-24. számú épület bontását is. Mindkét önkormányzati tulajdonú lakóház nagyon rossz állapotban volt már évek – mit évek, évtizedek – óta, kiürítésük után most érkezett el a lebontásuk ideje. (Közbeszerzési értesítő: Verseny utca 20, 22-24. bontása).

verseny2224b.jpg

Az instán itt nézhető meg Vincent Baumgartner bontásról készített többi képe.

A kerület szélén, a Keleti pályaudvar mellett húzódó Verseny utca legvégén, a Dózsa György út közelében álló két házról nem tudni túl sokat, és most már emléküket is csak ez a pár kép őrzi.

Verseny utca 20. Hrsz: 32935

verseny20.jpg

1890 körül épült, kisméretű – már a kettőezres évek elején is igencsak rossz állapotú – lakóház. Tervezőjéről és építőjéről semmilyen adatot nem őriz a Fővárosi Levéltár,

Verseny utca 22/24. Hrsz: 32934

verseny2224.jpg

1886/88-ban Medek J. Vince tervezte és építette saját maga számára ezt a kétemeletes, egykor szebb napokat látott, téglaberakásos homlokzatú eklektikus lakóházat. A ház külső és belső állapota megegyezett a kapuéval...

Kíváncsi vagyok, hogy a bontást követően mikor, és mi fog a helyükre épülni.

BBP

P.s.: Az önkormányzat 2015-ben készült integrált településfejlesztési stratégiája szerint:

... a Verseny utca – Dózsa György út – Thököly út által határolt háromszög a társadalmilag és fizikailag leginkább leromlott területe a kerületnek. Az utóbbi években az önkormányzat felszámolta az elgettósodott Verseny utcai önkormányzati tulajdonú lakóépületeket, de ennek és a már korábban történt fejlesztéseknek ellenére, a hátrányos helyzetű lakosság aránya még mindig jelentős a területen. Az alábbi tevékenységek tervezettek:

  • az önkormányzati tulajdonú telken szociális bérlakások építése
  • közösségi célú helyiségek létrehozása, a lakossági igények kielégítése, közösségfejlesztés, a monoton lakófunkció megtörése érdekében
  • kereskedelmi egységek létesítése korlátozott mértékben.
  • környező közterületek megújítása
  • a területen élő hátrányos helyzetűek részére szociális programok megvalósítása

 

A beavatkozás összhangban van a Verseny utca fejlesztésével illetve a Csikágó szociális városrehabilitációs projekttel, ahol számos társadalmi, szociális program tud megvalósulni, az ezen az akcióterületen élő lakosságot is bevonva.

(Projektgazdák/partnerek ERVA NZrt (vagyonkezelő), Főépítészeti Iroda, Városgazdálkodási Iroda, Bischitz Johanna Humán Szolgáltató Központ, Humán Szolgáltató Iroda)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6115273508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása