A mi Erzsébetvárosunk

Magyarország az első [151.]

2021. augusztus 15. - amier

Ha beütöm a keresőbe a Budapest+harmadik+oltás kulcsszavakat, az első találat — ami a koronavirus.gov.hu — büszkén hirdeti, hogy „Magyarország az első, ahol már a harmadik oltásra is lehet jelentkezni”. A következő tizennégy találat is arról tájékoztat, hol és hogyan jelentkezhetünk, és hogy ez milyen jó nekünk. Neki is buzdultam hétfőn, ahogy kell.

vaccine.jpg

Regisztrálni sajna nem a körzeti orvosnál kell (ahol az első két oltásnál működött), hanem központilag, ahol az első regisztráció káoszba és közröhejbe fulladt.

Na de most? Az eeszt.gov.hu honlapon először elkérték alapadataimat, oké. A probléma a „Budapest” megadása után jelentkezett az Irányítószám/Település rovatban (Kezdje el begépelni vagy válasszon...).

(1.1) Begépeltem az irányítószámot (amiből nemcsak a korábban már megadott település következik, de a kerület is), de a rendszer nem reagált.

(1.2) Megpróbáltan választani, amit az alábbi szöveggel „segítenek”: „Javaslatok állnak rendelkezésre. Használja a fel és le nyilakat a választáshoz.” Feltűnt egy 8 irányítószámot tartalmazó lista — egyik se az enyém volt.

(1.3) Elolvastam a (természetesen) durva nyelvi hibákkal megírt „Kérem használja a keresőt.” üzenetet, és megtaláltam a jobb fölső sarokban a KERESÉS gombot. Nem működött. Kifogytam a lehetőségekből, feladtam. No majd egy hét múlva.

(2.1) Ma újra végigjátszottam a műveletsort. Annyi a változás, hogy már csak egy irányítószám választható, de az nem az enyém. Bizonyára a Hazafias Népfront jelöltje.

(2.2) Ha már a választás fogalmánál tartunk, a kormány nagy csinnadrattával nyilvánosságra hozta, milyen első oltásokra mely vakcinák közül lehet választani, de engem legalábbis nem tájékoztatott arról, hogy nem én választok. Csak a helyszínen tudom meg, hogy mit kapok.

(3.1) Arról, hogy Budapesten miért nem lehet időpontot foglalni, se a kormány, se az egyetlen operatív intézkedést se hozó operatív törzsek, se a soha, egyetlen akciót végre nem hajtott akciócsoportok nem tájékoztatnak, miként a tisztiorvos hivatala se. A Magyar Orvosi Kamara tisztségviselői is megpróbáltak regisztrálni. Nekik se sikerült. Ők se tudtak meg semmit, ők is csak tippelgetni tudnak.

(3.2) Nálam értőbb emberek eljutottak a rendszerben odáig, hogy Budapesten a követke- ző tíz napra „nincs a megadott keresési feltételeknek megfelelő időpont”. Itt természetesen nem arról van szó, hogy időpontok ne lennének. Akárhány, nekem megfelelő időpontot fel tudok itt sorolni másodpercre pontosan vagy akár még részletesebben is.

Arról van szó, hogy keveset akarnak oltani. Kapacitás van, ez korábban kiderült — tehát szándékosan húzzák. Nem tudni, miért: ki-ki ízlése szerint tippelhet. A panaszkodóknak az Országos Kórházi Főigazgatóság azt a sablonválaszt küldi, hogy »Kérjük szíves türelmét, és kísérelje meg pár nap múlva.«

(3.3) A központi szervezés káoszáról ezúttal is elkeseredett emberek számolnak be tömegesen.

(4) Mi, sinopharmosok csak akkor utazhatunk szabadon az Unióban, ha harmadik oltásnak Janssent kérünk. Helyesbítek: ha Janssent kapunk. Mert hát azt kérünk, amit akarunk és azt kapunk, amit adnak.

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5816661276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása